Zavřít reklamu

thunderbolt-cableSpolečnost Intel se chystá představit na veletrhu Computex během své tiskové konference 2. 6. 2015 nový standard Thunderbolt 3. Ten se objeví dva roky od představení současné, druhé generace Thunderbolt portu a měl by nabídnout několik novinek. Tou hlavní je zdvojnásobení pásma pro datové přenosy s tím, že zatím co nyní dokáže Thunderbolt 2 přenášet data rychlostí 20Gbps, novinka to dokáže až rychlostí 40Gbps. Zřejmě se ptáte, k čemu je něco takového dobré, když podobnou rychlostí nedisponují ani experimentální flashové paměti a ani teoreticky se k ní nepřibližují. 

Tajemství je ve videu, novinka by totiž měla dokázat přenášet obraz na trojici 4K displejů. Problém je však v tom, že aby dokázal Thunderbolt 3 fungovat na takovém pásmu, které potřebuje pro rychlý přenos, potřebuje k tomu také procesor. První procesor, který mu podporu přinese bude Intel Skylake, ten však bude stoupný až v roce 2016. Několik dalších měsíců se tak ničeho s Thunderbolt portem nedočkáme, tedy s tím novým Thunderbolt portem.

Pro Apple je nicméně příchod Thunderbolt 3 velice vítaný, vzhledem k tomu, že právě díky absenci podobného portu prozatím nevydal 4K, respektive 5K displeje, protože by je nedokázal napájet signále v daném rozlišení. Právě nový Thunderbolt sebou přinese také nové displeje od Applu s 5K rozlišením. Těch se však dočkáme nejdříve s příchodem prvního počítače s Thunderbolt 3 a to jak již víte bude až v příštím roce.

Apple-Thunderbolt-cable

*Zdroj: imore.com

Dnes nejčtenější

.