Zavřít reklamu

OutlookZdá sa, že spoločnosť Microsoft vyvíja nový koncept IM aplikácie, ktorá bude dostupná pre užívateľov služieb Office tak ako Skype. No narozdiel od Skypu, nová služba pomenovaná ako Flow by Outlook bude predstavovať mix e-mailu a IM klienta a bude teda fungovať podobným spôsobom, ako možnosť chatovať cez webové rozhranie Gmail. Služba vám umožní konverzovať s každým, kto používa službu Outlook a má e-mailovú adresu. Nová služba si nájde zrejme uplatnenie vo firemnom segmente, kde tak môže Flow by Outlook slúžiť ako nástroj na komunikáciu medzi zamestnancami a manažmentom.

Na konverzácie je možné odpisovať dvoma spôsobmi – užívatelia majú možnosť odpisovať buď cez aplikáciu Flow alebo cez aplikáciu Outlook, keďže sa v konečnom dôsledku jedná o urýchlené e-mailové konverzácie, z ktorých je odstránený prebytočný obsah ako podpisy, predmet alebo pozdravy. V prípade, že je konverzácia odštartovaná cez aplikáciu Flow, sú tieto konverzácie dostupné len v aplikácii Flow, respektíve v samostatnej sekcii. O aplikácii toho ešte veľa známeho nie je, keďže momentálne prebieha uzavretý beta test, do ktorého majú prístup len autorizované osoby. Microsoft navyše odmietol médiám poskytnúť akékoľvek informácie o aplikácii, čo len dokazuje, že služba je ešte len vo vývoji a nie je pripravená na odhalenie. Na verejnosť sa však už môže dostať behom pár mesiacov, možno už po boku Windows 10, ktorý vychádza cez leto.

Paradoxom však je, že aj keď ide o uzavretý beta test, do ktorého majú prístup len povolané osoby, link na stiahnutie aplikácie je verejne prístupný cez internet. Po kliknutí na Download ale vyžaduje prihlásenie sa.

 

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.