Zavřít reklamu

HomeKitHomeKit bol síce predstavený pred rokom, no odvtedy sa toho vo svete inteligentnej elektroniky kompatibilnej s iPhonom príliš nezmenilo a dnes v obchodoch nenájdeme prakticky žiadny HomeKit produkt. Zdá sa ale, že najväčší boom by sa mohol udiať už v nasledujúcich týždňoch a potom na jeseň/podzim, keďže spoločnosť Apple plánuje predstaviť ďalšiu systémovú aplikáciu pre iPhone, ktorá bude predinštalovaná v iOS 9 a bude niesť názov Home. Aplikácia bude fungovať na rovnakom princípe ako napríklad aplikácia Samsung SmartThings (dostupná aj pre iOS s elegantným dizajnom).

Samotná aplikácia bude teda slúžiť ako hub, v ktorom si budete môcť konfigurovať a spravovať svoje HomeKit zariadenia. To zahŕňa možnosť bezdrôtovo pripojiť a nastaviť nové HomeKit zariadenia, možnosť utilizovať Apple TV ako centrálny hub inteligentnej domácnosti a v neposlednom rade vám aplikácia umožní objavovať nové produkty a aplikácie, ktoré by mohli doplniť váš iDom. Nakoniec je tu jedna skutočne skvelá funkcia, ktorá by síce nemala chýbať v žiadnej aplikácii tohto žánru, ale Apple ju zjavne plánuje odlíšiť od konkurenčných návrhov.

Aplikácia vám totiž umožní jednoducho manažovať svoje HomeKit zariadenia, ale nie len tak hocijakým spôsobom. Aplikácia totiž zmapuje váš dom alebo byt a polohu jednotlivých HomeKit zariadení vám bude zobrazovať na mape s vysokou presnosťou. Tá sa dá určiť s pomocou technológií ako je Bluetooth, ktorá je využívaná aj pri iBeacon a na základe vzdialenosti iPhonu od vysielača vie určiť, či vám má poslať informácie o produkte, ktorý si práve prehliadate. Navyše, prítomnosť aplikácie Home je oveľa lepšia, keďže nateraz sú informácie o HomeKit elektronike ukryté niekde v nastaveniach a elektroniku viete ovládať cez Siri.

homekit

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.