Zavřít reklamu

Tim Cook Apple - iconTim Cook mal behom tohto víkendu otvárací prejav pre absolventov George Washington University v hlavnom meste USA, vo Washingtone DC. Okrem toho, že prejav sa dočkal veľmi pozitívnej odozvy od vysokoškolských študentov, prejav zaujal aj fanúšikov spoločnosti Apple, keďže Cook tu odhalil čo-to zo svojej mladosti. A prečo privítal študentov práve riaditeľ najhodnotnejšej spoločnosti sveta? Zvolili ho samotní študenti začiatkom roku, kde bol Cook jedným z viacerých kandidátov.

Cook spomína, že už ako tínedžer sa osobne stretol s prezidentom Jimmym Carterom, ktorého pokladá za hrdinu, no tiež sa stretol s guvernérom Alabamy Gerogon Wallaceom, s ktorým vehementne nesúhlasil už ako 16-ročný. Obaja však mali jednu vec spoločnú – Carter aj Wallace sú demokrati a sú z juhu, a obaja pomohli Cookovi naučiť sa, že jeho vnútorná cesta v živote je rovnako dôležitá ako tá vonkajšia pri študovaní, na univerzite a v práci: „Moja životná cesta sotva začala. Ešte som si ani nedal prihlášku na vysokú školu. Absolventi, váš proces objavenia seba samého, vynájdenia seba samého alebo znovuobjavenia seba samého, začína. Je o tom, aby ste našli svoje hodnoty a žiť s nimi. Musíte nájsť svoju Polárku. A to znamená robiť rozhodnutia. Niektoré sú ťažké. A kvôli niektorým začnete o všetkom pochybovať. 20 rokov po tom, ako som navštívil Washington, som stretol niekoho, vďaka komu som si vedel odpovedať na všetko. Bol to niekto, kto ma ubezpečil o svojih predpokladoch tým najlepším spôsobom. To bol Steve Jobs.“

Cook tiež spomenul, že podobne ako Apple v 90-tych rokoch, aj on bol bezradný a keď mu dal Jobs návrh začať pracovať pre spoločnosť a zmeniť svet, nepozeral sa na to skepticky ale veril tomu. Cook teraz uznáva, že toto rozhodnutie bolo jedným z jeho najlepších a práve preto radí absolventom, aby aj oni našli svoju pomyselnú „Polárku“ a robili tie najlepšie rozhodnutia.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.