Zavřít reklamu

starbucksV hudobnom svete vzniklo nové partnerstvo, ktoré Apple rozhodne nepoteší. Dlhodobý partner iTunes, sieť kaviarní Starbucks, sa rozhodla uzavrieť partnerstvo so Spotify, vrámci ktorého sa obľúbená streamovacia služba dostane do vyše 7 000 kaviarní na území USA. Inými slovami to znamená, že hudbu zo Spotify bude počuť naozaj veľké množstvo ľudí, keďže kaviarne Starbucks majú v Spojených štátoch zhruba tak veľkú premávku ako má McDonald’s u nás. Okrem toho, že hudbu z iTunes vystrieda ponuka švédskeho teraz-už-giganta, Starbucks oznámili, že 150 000 zamestnancov dostane bezplatné prémiové členstvo.

Partnerstvo medzi dvoma spoločnosťami je naozaj zaujímavé. Partnerstvo bude totiž postavené na programe Starbucks Rewards, v ktorom je zúčastnených až 60 000 000 ľudí. Práve desiatky miliónov ľudí, ako aj personál, budú môcť sami ovládať playlist v danej kaviarni a môžu tak určiť, čo im má hrať pri raňajkovom cappucine, prípadne si tu skupina hipsterov pri svojom bezkofeinovom latté s príchuťou rebarborového listia zozbieraného na jeseň v Severnej Dakote pustí skladby od svojej obľúbenej fínskej kapely (Ostatní návštevníci zistia, že Pink Floyd vlastne nikdy neexistovali a ich hudbu má na starosti Epäjärjestelmällisyydellinen). Má to však aj svoje obmedzenia, playlisty by mali vytvárať partneri Starbucks a užívatelia si budú vyberať hudbu z týchto playlistov. Môžu si ju pritom vybrať cez aplikáciu Starbucks pre iPhone, čiže nie cez Spotify.

Užívatelia Spotify budú môcť okrem možnosti ovládania hudby v obchode získavať „Stars as Currency“, ktoré sú napojené na program Starbucks Rewardsa a užíívatelia, ktorí budú mať predplatené Spotify Premium, budú mať nárok na bezplatné nápoje. Ako bonus sa im v aplikácii Spotify na ich mobile objaví sekcia s playlistami od partnerov Starbucks. Partnerstvo je na úvod dostupné len v USA a neskôr sa má rozvinúť aj do Kanady a Veľkej Británie a možno zavíta aj do ČR, kde Starbucks tiež nie je žiadnou novinkou. A ak by ste chceli počuť Spotify niekde v bare na Slovensku, možno sa vám pošťastí ako mne pred pár týždňami, keď som v istom bratislavskom bare začul reklamy lákajúce na Spotify Premium.

Spotify Starbucks

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.