Zavřít reklamu

Apple iCarSpolečnost A123 Systems žene Apple před soud a zatím co pro Apple ani A123 to není nejmilejší zpráva, pro fanoušky Applu je to právě naopak. Soudní spor se totiž točí okolo toho, že Apple najal CTO společnosti A123 Mujeeb Ijaze, který pracoval na speciálních bateriích pro Formule 1 a předtím pracoval na bateriích u Fordu. Mimochodem tohoto muže si A123 natolik cenilo, že jeho měsíční plat bez bonusů byl přesně 294 000 amerických dolarů, tedy zhruba šest milionů korun měsíčně.

A123 dále uvádí, že Apple přebral další zaměstnance vyvíjející baterie ze společností Toshiba, LG, Samsung a Panasonic. Podle A123 má Apple skutečně zájem o vývoj velkých baterií, které budou s největší pravděpodobností sloužit právě k pohonu vozů. Podle serveru Businessinsider se pak jedná o nejnovější důkaz o tom, že Apple skutečně pracuje na vlastním vozidle.

Společnosti A123 se nelíbí, že Apple záměrně přeplácí zaměstnance, kteří jsou již tak dobře ohodnoceni, jen aby je získal sám pro sebe a nemohli pracovat v konkurenčních společnostech. Jak tento soudní spor dopadne nás však nezajímá ani zdaleka tolik, jako to, jak bude vypadat automobil společnosti Apple. I kdyby byly všechny informace ohledně Apple Car pravdivé, stejně by to znamenalo, že se vozu od Applu dočkáme nejdříve za pět let.

Apple-iCar

Dnes nejčtenější

.