Zavřít reklamu

LeitzSpolečně s tím jak jdou technologie dopředu, se stále víc důležitých informací přesouvá z počítačů na smartphony a tablety a zatím co smartphony jsou díky své velikosti poměrně dobře chráněny, u tabletů reálně hrozí, že se někdo bude dívat co zrovna na svém iPadu děláte. Pokud surfujete na internetu, je vše celkem v pořádku i když i to vám zřejmě nebude příjemné. Problém však nastává v momentě, kdy jste například v letadle, vlaku nebo třeba ve škole, kde kolem vás sedí spousta lidí, kteří vidí vše, co na svém tabletu děláte. Tento problém si uvědomuje také společnost, kterou jistě znáte ze svých kanceláří a pracoven, právě Leitz se totiž vrhl na výrobu příslušenství pro iOS zařízení a jako na první se podíváme na Leitz Privacy Slim Folio Case, které výše uvedené problémy řeší.

Privacy Slim Folio je pouzdro, díky kterému získáte se svým iPadem naprostou diskrétnost. Představit si výsledný efekt můžete stejně jako například u head-up displeje ve svém voze, kdy vy sice vidíte informace promítané na čelní sklo vozu, ale vaši spolujezdci je nevidí, protože sedí v jiném pozorovacím úhlu. Přesně to je cílem dnes recenzovaného pouzdra. Největší jeho výhoda však spočívá v tom, že privátní ochranu můžete, ale nemusíte používat. Pojďme se na to však podívat pěkně po pořádku.

Samotné pouzdro tvoří z vnější strany velice zajímavý materiál, který bych nejlépe popsal zřejmě jako pogumovaný plast s troškou semiše. Na omak je totiž pouzdro extrémně hladké, ale prsty vám po něm nekloužou. Nijak se navíc nechlubí značkou a tak v pravém dolním rohu najdete jen miniaturní nápis Leitz, který je navíc black on black, tedy černá na černé a ničím neruší celkový elegantní dojem z obalu. Na zadní části je pak otvor pro fotoaparát a jinak je celé pouzdro pochopitelně flipové, s tím že obě části dohromady drží silný magnet.

Leitz Privacy SlimFolio
Leitz Privacy SlimFolio

Samotný iPad se do obalu připevní do čtveřice plastových úchytů, které jsou vyrobeny ze skutečně masivního plastu a rozhodně se nemusíte bát, že by hrozilo vypadnutí iPadu na zem a to ani v momentě, kdy budete s obalem manipulovat ne zrovna v rukavičkách. Plastové úchyty navíc nijak nebrání nejen všem portům, ale zároveň také nijak nehaní vzhled samotného iPadu, který i nadále vyniká. Displej ani samotný iPad tak nejsou nijak omezeny.

Samotný obal nabízí umístění iPadu do tří pozic, tedy do klasické pozice, kdy je tablet zcela vodorovně s podložkou, do pozice pro psaní, kdy je tablet jen velmi mírně nadzvednutý, respektive je přesně v 15° úhlu a taktéž pozici pro sledování filmů nebo například čtení knih, kdy je tablet v úhlu 62°. V každé pozici je vždy iPad skvěle zajištěn, vzhledem k tomu, že držáky uvnitř mají ještě další výsuvný mechanismus, díky kterému se vám nestane, že by bylo psaní nepohodlné a báli jste se, kdy tablet spadne na stůl. Co se zpracování týká musím jen chválit. Obal je uvnitř semišový a nabízí kapsičku, ve které je umístěn právě Privacy filtr.

Leitz

Právě v Privacy filtru spočívá veškeré tajemství obalu. Filtr totiž stačí vytáhnout z kapsičky a vložit mezi plastové packy a tablet. Poté okamžitě přilne k displeji a umožní vám pracovat bez toho, aniž by vaše okolí vidělo, co právě děláte. Filtr se jakoby přilepí k displeji a funguje tak téměř stejně jako fólie. Díky své funkci je pocitově méně klouzavý než samotný displej, ale v práci vás nijak neomezuje. Viditelnost je omezena na úhel zhruba 20 stupňů, od tohoto úhlu již na displeji nemáte šanci nic vidět a vidíte jen černou barvu. Celý obal a stejně tak i filtr je stavěný na to, že jej používáte v takzvaném landscape módu, tedy na šířku.

Displej je ztmaven z boků, ovšem když se na něj podíváte zespodu nebo z vrchu, vidíte jej normálně. Ovšem na druhou stranu je nutné uvést, že se privacy filtr používá zejména v místech kde sedíte nebo stojíte a někdo je vedle vás, pokud vám někdo takříkajíc kouká přes rameno, pak to jistě rychle zjistíte a zareagujete. Co se bočních pozorovatelů týká, je jedno zda stojí nebo sedí, to co máte na displeji zkrátka neuvidí ani člověk, který stojí hned vedle vás.

Leitz musím pochválit nejen za zpracování samotného obalu, ale také za to, že je Privacy filtr volitelný a můžete ale i nemusíte jej používat. Pokud jste tedy doma nebo kdokoli kde nejsou lidé ve vašem okolí, necháte filtr v kapsičce obalu. Při cestování jej jednoduše nasadíte a máte jistotu, že je vaše soukromí chráněno. Pokud tedy nesnášíte pohledy na displej vašeho iPadu a chcete si chránit soukromí, ale zároveň hledáte stylový a skutečně velmi elegantní obal, pak se na Leitz rozhodně podívejte, například v prodejnách M:zone.

  • Leitz Complete Privacy Slim Folio Case si můžete zakoupit přímo zde.

Leitz privacy
Slimfolio

Dnes nejčtenější

.