Zavřít reklamu

iPhone 6siPhone 6 a iPhone 6 Plus sice trhají všechny prodejní rekordy a přináší Applu extrémní zisky, to však ani zdaleka neznamená, že by Apple usnul na vavřínech. I když většina lidí očekává, že se v případě iPhone 6s příliš inovací neobjeví, opak by měl být pravdou a Apple chce využít oblíbený design současných telefonů a vylepšit jej o revoluční novinky. To by mělo mimo jiné vést také k tomu, aby lidé nevynechávali telefony s označením „s“, které mnoho uživatelů považuje vždy za pouhý mezikrok a často si kupují jen klasické telefony s číslicí na konci, nikoli s označením „s“. 

Analytici ze společnosti Citi, kterým přitakavá také několik dobře informovaných zdrojů na Reddit tvrdí, že iPhone 6s a iPhone 6s Plus přinesou skutečnou revoluci. Opět se dočkáme dvojice telefonů ve dvou velikostech s tím, že se zlepší jejich displej. Apple již zaostává za Samsungem co se týká živosti barev na displeji a nevyužívá ani nejnovější ochranu Gorilla Glass 4, která je součástí Galaxy S6. Právě proto se Apple zaměří na oživení barev ve svém telefonu a využije také Gorilla Glass 3.

Další novinkou, která je v současné době dominantou Apple Watch, bude Force Touch. Technologie, která reaguje na dotyk displeje a v iPhonu by navíc mohla fungovat stejně jako u trackpadů v MacBooku, kdy by jemný stisk vyvolal jinou reakci než pevné ztlačení displeje. Celkem logicky se pak dočkáme také rychlejšího procesoru a měla by se dokonce zdvojnásobit operační paměť. iPhone 6s tedy nabídne podle Citi procesor Apple A9 vyráběný Samsungem a 2GB operační paměti, což by mělo zvýšit rychlost telefonu o více než 25%.

Největší změna se pak bude týkat fotoaparátu, kdy Apple oproti předchozímu modelu použije po letech vyšší rozlišení a z 8Mpix, které nabízí iPhone 6 přejde na 12 megapixelů. Zlepší se pak také samotná konstrukce fotoaparátu a jeho světelnost. Co se týká designu, zůstane Apple u designu stejného nebo velmi podobného tomu, který nabízí u iPhone 6. Mohlo by se však zlepšit jeho tělo s tím, že Apple Watch nabízí speciální slitinu hliníku, která je o 60% silnější než standardní hliníková slitina a právě tuto novou slitinu by mohl použít Apple také při iPhone 6s, díky čemuž by předešel takzvané „bendgate“. Nuže nezbývá než čekat, pokud se analytici Citi a informátoři Reddit nepletou, máme se na co těšit!

iPhone 6s

*Zdroj: uk.businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.