Zavřít reklamu

spacexO společnosti SpaceX a hlavně o jejím CEO Elonu Muskovi jsme na LsA mnohokrát psali. Elon Musk je momentálně asi tím největším vizionářem v technologickém světě, což dokazuje svými aktivitami v jiné slavné firmě Tesla nebo právě ve SpaceX. Tato společnost v posledních letech neuvěřitelně pokročila a dnes úspěšně spolupracuje s NASA například na dodávání surovin do Mezinárodní vesmírné stanice, známé jako ISS.

Musk se nikdy netajil svými plány – mnohokrát v rozhovorech zmínil, že budoucnost lidstva vidí v kolonizaci ostatních planet. Právě proto se jeho společnost SpaceX zaměřuje na potencionální osidlování Marsu, což se podle Muska ani ne za tak dlouho podaří. Je zajímavé sledovat, jak soukromé firmy pomalu mění celý vesmírný sektor. Už to dávno není jen NASA, teď se musí počítat i s ostatními hráči. Spolupráce mezi všemi celky by tak mohla přinést slušné a překvapivé výsledky.

SpaceX na cestě na Mars usilovně pracuje. K připomenutí jejich práce dnes tato spolešnost zvěřejnila na svém Flickr účtu (který mimochodem nedávno prošel velkou změnou) tři krásné plakáty, které ukazují Rudou planetu v novém světle. Vypadá to totiž, jako bychom mohli na Mars letět hned a ne až za několik desítek let. Na jednom plakátu je zobrazen muž se ženou, kteří zírají na krásy Olympusu Mons, což je obrovský vulkán na Marsu v Tharsis Montes regionu, ze skleněné lanovky vedoucí na vrchol tohoto útvaru. Na jiném plakátu je muž, který má na sobě jetpack, a letí tak za svou rodinkou, která přistála se svou lodí u gigantikého kaňonu Valles Marineris. Poslední plakát ukazuje Phobos a Deimos, dva měsíce Marsu.

Plakáty by mohly být skvělým pozadím pro váš iPhone nebo iPad. Je to chytrý PR krok od SpaceX, který poutavým způsobem poukazuje na krásy Marsu a hlavně na možnou budoucnost. Plakáty si můžete stáhnout na zmíněném Flickr účtu dokonce i v 7200×10800 rozlišení a vyzdobit si tak nějakou prázdnou stěnu u vás doma.

spacex
spacex
spacex

*Zdroj: The Verge, SpaceX Flickr

Dnes nejčtenější

.