Zavřít reklamu

Camera fotoaparat icon

Natočit kvalitní videoklip je někdy opravdu velice nákladné. Největší náklady padnou jednoznačně na kameramany, kteří si musí ve většině případů půjčovat kamery, které stojí i několik stovek tisíc. Dnes vyšla skladba No Love Like Yors od Edwarda Sharpea & The Magnetic Zeroes. Videoklip ke skladbě je unikátní, a to z důvodu, že ho kameraman Reed Morano natočil pouze na iPhone 6s. Morano potřeboval k iPhonu pár doplňků, mezi které patří například stativ. Dále řekl, že natáčet videoklip na iPhone je velice přirozené a více pohodlné.

Natáčení s malým iPhonem je opravdu jiné, než natáčet videoklip na tradiční velkou kameru. Jsem známý filmový purista, ale teď se svět posunul na level digitalizace. Dnešní mobilní telefony natáčí lépe než některé digitální zrcadlovky a profesionální kamery,“ řekl Morano. Dále dodal, že je snadné natáčet na iPhone, ale existují jisté odlišnosti, které se musí poté vyřešit postprodukcí. Zejména jde o hloubku ostrosti a dynamický rozsah.

Apple svou kamerou, která podporuje 4k rozlišení a natáčení videa při 60fps posunul nejenom videoklipy na vyšší úroveň. Na videoklip se můžete podívat níže, pokud se vám skladba líbí, můžete ji vyhledat na Apple Music. Uvidíme kdo další natočí videoklip pouze na mobilní zařízení, protože videoklip je na vysoké úrovni. Každý na něj má ale odlišný názor.

applevideo-640x3601

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.