Zavřít reklamu

Clinkle-LogoNie všetky startupy sú predurčené na úspech a tak ako sa objavia desiatky úspešných stratupov, tak sa nájdu stovky neúspešných. Aktuálnym príkladom takého startupu je aj Clinkle, ktorý trápi naozaj tŕnistá cesta do záhuby. Projektu sa síce podarilo na začiatku vyzbierať 25 miliónov dolárov od Intelu a vplyvných investorov, ale firma má jeden zásadný problém – nikto jej poriadne nerozumie, aplikácia po 3 rokoch nie je hotová a niektorí zamestnanci vôbec nevedia, čo je vlastne pointa celého startupu. Chce fungovať na princípe, že za vykonávanie platieb budete dostávať odmeny, no očividne je jeho úspech oveľa menší, než sa očakávalo.

V posledných mesiacoch sa navyše aj samotný personál zmietal v chaose, ktorý vyvrcholil masovou výpoveďou zamestnancov. Tí boli frustrovaní zo svojho šéfa, ktorý im nedokázal povedať, aká bude budúcnosť firmy. Lucas Duplan mal totiž už pred nejakým časom sľúbiť, že Apple má záujem o odkúpenie startupu a chce ho zakomponovať do Apple Pay, čo zamestnanci brali pochopiteľne ako dobrú správu. Ich nadšenie a dôveru v možnú akvizíciu podporil aj fakt, že Apple ku koncu februára/února vyslal do firmy expertov, ktorí skontrolovali kvalitu technológií a tímu, ktorý na nich pracuje. Záujem prejavil aj Google, ktorý však svoju ponuku stiahol.

Vtedy sa zároveň odmlčal aj Duplan, ktorý na jednu stranu sľuboval, že Apple má skutočne záujem o Clinkle, ale šéf zrejme odmietol ponuku, lebo bola príliš nízka. O zakladateľovi sa neskôr začalo opäť hovoriť, keďže vyhodil finančného riaditeľa a technického riaditeľa, pretože sa pokúsili zistiť, čo sa vlastne deje medzi Clinkle a Apple. S Lucasom Duplanom mali navyše mnohí zamestnanci problém, spoločnosť pravidelne prepúšťala ľudí, CEO sa o nich nezaujímal a namiesto toho, aby sa sústredil na dokončenie projektu, si za peniaze investorov prenajal luxusný apartmán, v ktorom sa cena jednej miestnosti odhaduje na 1 milión dolárov. Bývalý manažér Yahoo dokonca odišiel zo spoločnosti po prvom dni v novej práci.

Lucas Duplan Clinkle

*Zdroj: TechCrunch; NextShark

Dnes nejčtenější

.