Zavřít reklamu

ios7-mapsSpoločnosť Apple z času na čas kupuje menšie spoločnosti, aby vylepšovala svoje produkty a služby a práve vďaka akvizíciám vďačíme za Touch ID alebo Siri. Teraz sa Apple opäť začal sústrediť na vylepšovanie svojich máp a najnovšie odkúpil startup Coherent Navigation, ktorý bol založený v roku 2008 dvojicou inžinierov zo Stanfordovej a Cornellovej univerzity. Samotný startup sa špecializoval na technológiu GPS s vysokou integritou. Vďaka nej dokážu GPS systémy určiť vašu polohu presnejšie a fungujú precíznejšie, keďže kombinovala informácie získané zo satelitov obiehajúcich Zem na nízkej a strednej obežnej dráhe zeme.

Informáciu síce Apple priamo nepotvrdil a zareagoval svojou robotickou hláškou, dnes už máme množstvo dôkazov o tom, že sa akvizícia naozaj stala. V prvom rade, zakladatelia Coherent Navigation na svojich LinkedIn profiloch uvádzajú, že sa stali zamestnancami Apple Maps tímu, web spoločnosti Coherent Navigation bol pre zmenu vypnutý a majiteľom domény sa odteraz stáva spoločnosť Apple, Inc. Spoločnosť sa tak pomaly pripravuje na jednu z najväčších zmien vo službe Apple Maps a vzhľadom k počtu akvizícií, ktoré sa udiali od vydania iOS 7, nasvedčujú tomu, že služba, ktorá bola kedysi nulou, má teraz na to stať sa hrdinou.

Otázku však je, ako dlho to bude trvať – množstvo funkcií malo byť predstavených na minuloročnej WWDC, no kvôli odchodu inžinierov z tímu Maps a množstvu ľudí, ktorí sa v tej dobe sústredili skôr na OS X Yosemite, boli veľké plány posunuté na neurčito a v redakcii dúfame, že sa udejú už pri predstavení iOS 9. Masívna aktualizácia by mala zahŕňať informácie o hromadnej doprave, Points of Interest, zdieľanie GPS trasy cez e-mail ostatným užívateľom (Niekto na pouličné závody?) a dokonca sa špekuluje aj o možnej rozšírenej realite, ktorá by predstavovala akýsi mix Google Street View a funkcie LiveSight z telefónov Nokia Lumia.

apple-maps-ios-7-navigation

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.