Zavřít reklamu

Apple Watch Wifi iconApple Watch fungují vlastně jako takový doplněk k iPhonu. Bez iPhonu jsou skoro nepoužitelné, jelikož k většině funkcí potřebují být spárovány s jablečným telefonem. Mnoho uživatelů si na tento fakt stěžuje, ale nemůžeme jim nic vyčítat, jelikož mají pravdu. Apple tak rozhodně učinil z toho důvodu, aby podpořil prodeje iPhonů a na druhou stranu vlastně i samotných hodinek pro současné uživatele iPhonů. Apple Watch však přeci jen bez iPhonů zvládnou, ale ke většině úkonů budou potřebovat připojení k Wi-Fi.

Problém spočívá ale v tom, že na Wi-Fi jste se museli už někdy v minulosti připojit se svým iPhonem, iPadem nebo Macem, jinak totiž hodinky síť znát nebudou a nemají ji nikde uloženou z iCloudu, tudíž se na ní nepřipojí. Už dříve jsme vás informovali, že Apple Watch Sport dokáží po čase měřit vaše kroky a používat další fitness funkce bez iPhonu. Nejprve se to však musí naučit a postupně se osamostatňují, až si iPhone nemusíte sebou brát. Podobně tak mohou Apple Watch využívat některé aplikace na Wi-Fi bez iPhonu. Pojďme se podívat jaké.

iMessage
Je to trochu překvapující, ale Apple Watch připojené k internetu mohou odesílat a přijímat zprávy iMessage i bez připojení ke spárovanému iPhonu. Odesílat můžete přes iMessage také náčrtky, smajlíky nebo svojí tepovou frekvenci jako animaci bijícího srdce.

Připomínky a kalendář
Pokud si potřebujete vytvořit událost na hodinkách nebo cokoliv připomenout například za hodinu, tak vaše Apple Watch to zvládnou. Upozorní vás a ukáží vám vaše události v kalendáři. Pokud si vytvoříte událost na později (například za měsíc), Apple Watch si je dokonce uloží lokálně a po opětovném synchronizování s iPhonem se vše do telefonu odešle.

Apple TV
Pokud budete mít Apple TV a Apple Watch připojené ke stejné Wi-Fi síti, pak můžete pomocí hodinek Apple TV ovládat. Apple Watch tak nahradí váš Apple Remote a ani k tomu nepotřebují iPhone.

Siri
I Siri na Apple Watch stále funguje bez připojení k iPhonu. Siri na Apple Watch toho však neumí tolik jako na iPhonu a jedná se o celkem ořezanou verzi, i tak se dozvíte nejzákladnější informace, například co dnes hrají v televizi (v USA), převody jednotek a dokonce i předpověď počasí.

Apple-Watch-neben-iPhone

*zdroj: CultofMac

Dnes nejčtenější

.