Zavřít reklamu

Samsung_Logo Juhokórejská spoločnosť Samsung sa v súčasnosti nachádza v zaujímavej pozícii. Na trhu smartfónov sa jej za posledné obdobie príliš nedarí, čo sa výrazným spôsobom odráža aj na jej finančných výsledkoch. Našťastie pre Samsung samotný, je produktový line-up tejto spoločnosti natoľko rozmanitý, že sa nemusí sústrediť len na smartfóny. Samsung aj naďalej totiž patrí medzi veľmi dôležitých dodávateľov pre rôzne iné spoločnosti na čele s Apple.

Práve Apple totiž od Samsungu poberá kľúčové komponenty pre svoje zariadenia. Navyše sa už nejakú dobu objavujú informácie o tom, kto bude v budúcnosti vyrábať procesory pre iZariadenia a práve Samsung v nich figuruje ako jeden z najväčších dodáveteľov. Toto si predstavenstvo tohto juhokórejského giganta veľmi dobre uvedomuje a preto chystá obrovskú investíciu. Konkrétne by sa malo jednať o sumu 14 miliárd amerických dolárov, ktoré by mali poslúžiť na vybudovanie gigantického továrenského komplexu v Južnej Kórei v oblasti Pchjongtchek.

Továrne, ktoré tu plánuje Samsung do roku 2017 vybudovať by mali slúžiť na výrobu procesorov. Výrobné kapacity fabrík, ktoré zaberú až 279 hektárov by mali Samsung udržať na špičke medzi výrobcami procesorov na najbližších 40 rokov. Celá továrenská oblasť dostane pomenovanie „Samsung Semiconductor Valley“ a okrem procesorov tu Samsung plánuje vyrábať aj nové generácie hyperrýchlych pamätí pre mobilné zariadenia a rôzne iné komponenty podľa aktuálneho dopytu. Zahájenie výroby je naplánované práve na rok 2017, kedy by mal byť celý komplex dokončený. Ako prvé by z výrobných liniek mali zísť pamäťové čipy, ktoré budú vyrábané pomocou 10 nm výrobného procesu.

samsung_TCOW

*Zdroj: etnews.com

Dnes nejčtenější

.