Zavřít reklamu

Retina MacBook Pro iconPomaly, ale iste sa IT svet začína pripravovať na tohtoročné WWDC, ktoré sa uskutoční už zhruba za 3 týždne. Každoročne je na tejto vývojárskej konferencii okrem softvérových noviniek predstavených aj niekoľko iných, ktoré sa týkajú hardvéru. Podobne tak tomu bude aj v tomto roku a Apple nepochybne chystá refresh svojich MacBookov Pro s Retina displejom.

Aj keď sa v súčasnosti dá povedať, že je ešte príliš skoro na to, aby bol nejaký produkt nedostupný, je tomu tak. Práve už zmienené MacBooky majú v súčasnosti dobu dodania 2-3 týždne, pričom ešte pred niekoľkými dňami to bolo len 1-2 týždne. Táto nedostupnosť preto nepochybne súvisí s blížiacim sa refreshom, ktorý by mal zahŕňať aj úplne nové procesory Broadwell. Avšak na druhú stranu sme o zmieňovaných čipoch určených práve pre zariadenia Mac nepočuli doposiaľ ani slovo. Intel v posledných dňoch začal ešte len s dodávkami procesorov určených pre desktopy, ktoré sa mierne odlišujú od tých, ktorých by sme sa mli dočkať v najnovších MacBookoch Pro. Oficiálne vydanie týchto čipsetov pre notebooky je vraj naplánované až na prelom 7. a 8. mesiaca tohto roku. Práve preto je možné, ža sa v refreshnutých MacBookoch dočkáme len vynovených procesorov Crystalwell, ktoré však pochádzajú už z roku 2014. Práve nedostupnosť týchto Broadwell procesorov vyvoláva najväčšie otázky o tom, prečo Apple už teraz začal oznamovať pomocou svojich stránok predĺženú dobu dodania pre zmieňované notebooky.

Rovnako tak sa obmedzené dodávky týkajú aj počítačov iMac, ktoré by však nemali byť aktualizovné počas WWDC. Dočkať by sme sa ich mali o čosi neskôr z toho dôvodu, že Apple plánuje v týchto počítačoch použiť čipsety s označním Skylake. Aj napriek tomu je zniknutá situácia skutočne zaujímavá nakoľko Apple zvykne obmedzovať svoje dodávky len zhruba týždeň alebo 10 dní pred zahájením WWDC. Stále je však možné, že sa Apple rozhodne pre procesory Broadwell. Avšak to by Intel musel ich predstavenie výrazne urýchliť a stihnúť to ešte pred blížiacim sa WWDC.

Snímka obrazovky 2015-05-14 o 13.36.48

Retina MacBook Pro

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.