Zavřít reklamu

Apple Watch - iconTým, že LG začal vyrábať displeje pre Apple Watch, sa mu podarilo získať silné postavenie na trhu displejov pre inteligentné hodinky. Aspoň tomu nasvedčuje nová správa spoločnosti DisplaySearch, podľa ktorej si mal LG Display veľmi prilepšiť a počas prvého štvrťroka 2015 mal zarobiť až 186 miliónov dolárov, pričom počas tohto obdobia vyrobila 8 miliónov displejov. To predstavuje naozaj ohromný nárast oproti poslednému štvrťroku minulého roku, kedy spoločnost vyrobila a predala len 1,1 miliónov displejov.

Oproti tomu, ostatné spoločnosti získali oveľa menší podiel a napríklad Samsung Display, ktorý je na druhom mieste, má trhový podiel len 3,1%. Na treťom mieste sa potom nachádza spoločnosť Japan Display, ktorá má podiel 2,1% a predala 1,48 miliónov displejov. Na štvrtom mieste je Futaba s 1,12 miliónmi displejov a nakoniec Top 5 uzatvára Sharp s 900 000 kusmi. LG Display teda v tomto špecifickom segmente trhu získali skutočne dominannté postavenie, keďže jeho podiel sa ustanovil na 66,8% a spoločnosť tak ovláda 2/3 trhu. To sa ale môže v budúcnosti zmeniť, keďže Samsung by mal dodávať displeje pre 2. generáciu hodiniek Apple Watch.

Za úspech LG Display môžu viaceré faktory. V prvom rade to sú hodinky Apple Watch, ktorým sa na trhu darí oveľa lepšie, než konkurencii. No netreba zabúdať ani na ďalšie úspechy. Spoločnosť LG totiž dokázala úspešne vyrobiť rôzne typy OLED displejov s nízkou spotrebou a spoločnosť sa zároveň stala prvou spoločnosťou, ktorá vyrobila kruhový OLED displej. Ten sme mohli vidieť už na dvoch modeloch hodiniek, ktoré sú aktuálne v predaji, LG G Watch R a LG Watch Urbane. Obe sú pritom najpredávanejšími hodinkami s Android Wear.

LG-Watch-Urbane-4

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.