Zavřít reklamu

nikola teslaNedávno jsme pro vás připravili 10 citátů, které přes spoustu let řekl jeden z největších inovátorů všech dob – Nikoly Tesly, který po sobě zanechal odkaz v podobě těch nejdůležitějších vynálezů naší historie. Ty dodnes každodenně ovlivňují naše životy, ať už se jedná o rádio, ovladače nebo elektrický motor. Pojďme se tedy podívat na další řádků citátů, které vás osloví a zajisté ve vás probudí zájem o Nikolu Teslu, kterému se nikdy nedostalo odpovídajícímu uznání.

 1. „Pokud chcete najít tajemství vesmíru, musíte myslet na energii, frekvence a vibrace.”

2. „Vědci dneška myslí hluboce, místo toho, aby mysleli jasně. Člověk musí být rozumný, aby myslel jasně, ale někdo může přemýšlet hluboce a být přitom dost šílený.”

3. „Současnost je jejich; budoucnost, pro kterou jsem opravdu pracoval, je moje.”

4. „V den, kdy věda začne studovat fenomény, které nemají dočinění s fyzikou, se pokrok během deseti let posune víc, než by se posunul během několika staletí své existence.”

5.  „Kdyby se vaše nenávist dokázala proměnit v elektřinu, rozsvítila by celý svět.”

6. „Nechme budoucnost rozhodnout o pravdě, nechme ji ohodnotit každou pravdu podle vykonané práce a dosáhnutých úspěchů.”

7. „Vše, co bylo v minulosti skvělé, bylo zesměšňováno, odsouzeno a potlačeno – a to jen proto, aby se to vrátilo o dost silnější, aby to vyšlo z boje vítězně.”

8. „Toužíme po nových senzacích, které se nám ale brzy stanou lhostejnými. Včerejší zázraky jsou dnešními bežnými jevy.”

9. „Jedinec je efemérní, rasy a národy přijdou a za čas pominou, ale člověk zůstává.”

10. „Úžasné momenty se rodí úžasnou příležitostí.”

11. „Tak ohromující jsou fakta v této souvislosti, že by se mohlo zdát, jako by sám Stvořitel elektricky navrhl tuto planetu…”

12. „Vědecký člověk nemá za cíl dojít k okamžitému výsledku. Neočekává, že se jeho pokročilé nápady a myšlenky snadno uchytí. Jeho práce je jako práce plantážníka – pro budoucnost. Jeho povinností je položit základy a ukázat cestu těm, kteří přijdou.“

13. „Instinkt je ale něco, co přesahuje znalosti. My nepochybně máme nějaká jemná vlákna, která nám umožní vnímat pravdu, když logická dedukce, nebo jakékoliv jiné úmyslné úsilí mozku, je marné.“

nikola tesla

*Zdroj: Higherperspectives, foto: ToonStore

Dnes nejčtenější

.