Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note Edge Pred nejakým časom sme Vám priniesli informácie o tom, že Samsung už usilovne pracuje na svojich dvoch nových phabletoch, ktoré by mali niesť označenie Samsung Galaxy Note 5 a Galaxy Note 5 Edge. V týchto dňoch sa však objavili nové informácie, ktoré hovoria o tom, že s týmto nadupaným phabletom to nebude také jednoznačné ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Od predstavenia prvej zahnutej verzie phabletu Galaxy Note uplynie na berlínskej IFA 2015 presne rok. Avšak ako sa zdá, nový zahnutý smartfón by už nemal niesť označenie Note. Najovšie infomácie totiž hovoria o tom, že pripravovaný Note 5 príde len v jednej verzii a tou bude tá klasická. Tá by mala ponúknuť displej s technológiou Super AMOLED a s rozlíšením 4K. Tieto infomácie sa objavili už dávnejšie a najnovší únik ich len potvrdzuje. Phablet by mal disponovať procesorom od Samsungu a konkrétne by sa malo jednať o čipset Exynos 7422, ktorý bude mať riešenie „ePoP“. To znamená, že CPU, GPU, RAM, flash priestor pre dáta aj modem budú v jednom čipe.

Ďalšie informácie, ktoré boli nedávno zverejnené hovoria o tom, že zahnutá verzia tohto phabletu prinesie obojstranne zakrivetný displej presne tak ako je to pri Samusngu Galaxy S6 Edge. Displej by mal byť rovnako v rozlíšení 4K, avšak v tomto prípade sa hovorí o uhlopriečke pohybujúcej sa v rozmedzí 5,4 až 5,5 palca. To by znamenalo, že oproti prvotným informáciím, ktoré sme Vám pred časom priniesli sa displej zmenší takmer o 0,4 palca. Tento zahnutý smartfón by sa mal potom spoľahnúť na čipset Snapdragon 808 a nie na už spomenutý procesor od Samsungu. Zaujímavosťou je, že vnútroná pamäť by mala mať len 16 GB, čo by nepriamo naznačovalo použitie slotu pre pamäťové karty microSD. Na zadnej strane by sa mal nachádzať fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx a ten nad displejom by mal mať rozlíšenie až 8 Mpx. Či sú však tieto informácie pravdivé alebo nie sa pravdepodobne dozvieme až za 5 mesiacov.

12-samsung-galaxy-note-edge

*Zdroj: sammobile.com

Dnes nejčtenější

.