Zavřít reklamu

Apple Watch JailbreakUž keď Apple predstavil svoje inteligentné hodinky nám bolo jasné, že minimálne jeden kus hodiniek sa dostane aj do rúk jailbreakerom. Mali sme pravdu a už teraz tvorca legendárneho JailbreakMe, Comex, odprezentoval niekoľko ukážok toho, ako sa mu podarilo hacknúť systém Apple Watch OS a sprístupnil na ňom niekoľko funkcií, ktoré sme doteraz na hodinkách od Applu nemohli robiť. Sem patrí predovšetkým možnosť prehliadať internet, čo už konkurenčné Samsung Gear S umožnia vďaka prehliadaču Opera, na druhú stranu na tak drobnom displeji vyzerajú webové stránky naozaj zle.

Na videu nižšie môžete vidieť, ako sa na drobnom displeji Apple Watch zobrazí domovská stránka vyhľadávaču Google, ktorý sa ale z pochopiteľných dôvodov nedá ovládať tak dobre ako na mobiloch, tabletoch alebo na počítači. Ďalej potom prezentuje prvky ako kontextové menu s možnosťou Kopírovať alebo Definovať text. Taktiež sa mu podarilo na hodinkách spustiť Slovník, ktorý je tiež súčasťou operačného systému iOS na iPhone. Čo to však znamená? Rozhodne netreba čakať, že by sa Apple Watch stali hitom u zákazníkov preto, že si na nich budú môcť potenciálne prehliadať LsA alebo YouTube. Hacker Comex nám skôr prezentuje, že to, čo vyzerá ako malý krok pre užívateľov, je v skutočnosti veľký krok pre jailbreakovú komunitu, keďže práve toto môže znamenať príchod jailbreaku pre Apple Watch.

Samotný systém Apple Watch, respektíve jeho prvá verzia, je v skutočnosti upravený systém iOS 8.2, ktorý využíva upravené užívateľské prostredie nazvané ako Carousel UI a je tak ekvivalentom k rozhraniu Springboard na iPhonoch a iPadoch. Práve preto nebolo treba skúšať úplne nové praktiky, ale hackerovi stačilo stavať na skúsenostiach z iPhonu. V budúcnosti sa to môže ale zmeniť, pokiaľ bude Watch OS 2.0 bežať na vlastnom jadre a nebude sa jednať o zmenšeninu iOS. Nebolo by to prvýkrát, čo by došlo ku kompletnej zmene systému – Samsung Galaxy Gear takto prešli z Androidu na Tizen a na niektorých telefónoch si bude možné nahradiť Android Windows Phonom.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.