Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus - iconTakzavné phablety, tedy telefony s tak velkým displejem, že by se daly zařadit už mezi tablety, jsou stále populárnější, což dokazuje i jejich růst podílu na trhu s chytrými telefony, kdy za 1. čtvrtletí letošního roku stoupl jejich podíl o čtyřnásobek. Nárůst je způsoben především díky iPhone 6 Plus, který Apple představil v září minulého roku. Apple iPhone 6 Plus se totiž se svým 5,5″ displejem to kategorie tabletů rozhodně zařazuje a jak výsledky dokazují, je stále oblíbenější.

Data zveřejnil server Kantar Worldpanel a zmiňuje se také o tom, že trh s phablety stoupl na 21%, a to z původně nízkých 6% z loňského roku. Růst je zapříčiněn především díky iPhone 6 Plus, který má v kategorii tabletů výsadní postavení, jelikož jeho podíl zde činí 44% v prvním čtvrtletí letošního roku. Samozřejmě phablety s Androidem zde byly už dávno a jejich popularita také stále rostla, ale s příchodem iPhone 6 Plus byl zaznamenán velký nárůst, což bylo pravděpodobně způsobeno především díky Číně, kde je o phablety, včetně iPhone 6 Plus, obrovský zájem. Apple kvůli Číně musel dokonce zrychlit výrobu iPhone 6 Plus, aby v zemi stihl telefony dodat svým zákazníkům.

Server Kantar Worldpanel dodává, že během čtvrtletí přešlo přibližně 11,4% uživatelů na nový iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Krátce po představení novinek od Applu však přešlo na nové iPhony 14,6% uživatelů z Androidu. Co se týče prodeje všech iPhonů všeobecně, tak celkovým tržbám dominují operátoři AT & T (59%), Verizon ( 43%) a Sprint (50%), tudíž zákazníci v USA upřednostňují koupi iPhonů na smlouvy za zvýhodněnou cenu.

iphone-6-plus

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.