Zavřít reklamu

Apple iCarSpekulace ohledně plánů kalifornské společnosti Apple, která podle všecho pracuje na elektromobilu se v posledních měsících stále nabalují, až to doopravdy vypadá, že se jedná o pravdivou informaci. Nemusí jít samozřejmě čistě o Apple Car, ale může se jednat o produkt, na kterém Apple bude úzce spolupracovat s některou ze známých automobilek, a díky spolupráci vnese do auta své umění. Elon Musk, CEO společnosti Tesla, se při oznámení finančních výsledků za první čtvrtletí tohoto roku nechal slyšet, že úpřímně doufá v to, že Apple pracuje na svém automobilu, protože podle jeho slov by se jednalo o skvělou věc.

Podle nedávných informací se podařilo sestavit tým, který údajně na vývoji Apple Car pracuje. Na členy týmu se můžete podívat na přiloženém snímku pod článkem. Mezi nimi nechybí ani převzatí inženýři z Tesly, a tak trochu započala válka o specializované zaměstnance mezi Applem a Teslou. Ovšem na začátku roku se spekulovalo také o tom, že Tesla a Apple společně pracují na zmíněném elektrickém automobilu, jelikož Tesla má v této oblasti bohaté zkušenosti. Tehdy však Elon Musk spekulaci nepotvrdil a rozhodl se ji nekomentovat.

Elon Musk ale říká, že Tesla nezaznamenala nijak vysoké přebírání zaměstnanců do Applu, ovšem pokud by se společnosti měly v přebírání porovnávat, tak by podle jeho slov Tesla vyhrála, jelikož prý už přetáhla z Applu pětkrát více zaměstnanců, než Apple z Tesly. To nám naznačuje, že odhady ohledně zaměstnání mnoha inženýrů z Tesly jsou pravděpodobně mylná nebo se Apple jen rozjíždí a zaměstnává inženýry pomalu a s rozvahou.

Podle zprávy na začátku letošního roku můžeme prý očekávat první elektrické auto od Applu v roce 2020. V současné době je projekt označen jako Apple Titan. Zdali jsou informace pravdivé či nikoliv vypluje na povrch až během následujících pěti let. Nicméně od teď má Apple podporuje jednoho z největších průkopníků v oblasti elektroautomobilů.

Apple icar

apple-car-team-04

Dnes nejčtenější

.