Zavřít reklamu

Apple Watch - iconJednou z najdôležitejších vlastností inteligentných hodiniek je množstvo aplikácií, ktoré na nich môže užívateľ používať. Platí to aj o Apple Watch, ktoré tiež umožnia užívateľom používať ich na ovládanie prezentácií, prípadne na sledovanie informácií o svojom elektromobile alebo dokonca na hranie hier. Existujú však aj určité obmedzenia a napríklad Apple už vyhlásil, že bude odmietať akékoľvek aplikácie chovajúce sa ako ciferník tretej strany, prípadne bude odmietať „prdiace“ aplikácie s ktorými môžete vyvolať rozruch v okruhu najmenej 5 metrov od vás. Dokopy existuje viac ako 3500 aplikácií pre Apple Watch, medzi ktorými nájdeme aj naozajstné absurdity.

Dnes vám preto prinášame prehľad o 10 najbizárnejších aplikáciách, ktoré do dnešného dňa vyšli pre Apple Watch. Hneď na úvod začneme remakom jednej slávnej elektronickej hračky, o ktorú sa bolo treba starať a čistiť ju, v opačnom prípade skapala. Narozdiel od Windows ste však Tamagotchi museli aj kŕmiť a tiež sa s ním hrať. Remake Tamagotchi teraz vyšiel v upravenej podobe na Apple Watch s označením Watchi.

Watchi

Ďalšia hra, nad ktorou sa rozum pozastavuje, je virtualizovanou podobou ďalšej obľúbenej hry, ktorá nesmie chýbať na žiadnej stanovačke alebo domácej party. Spin O Wrist je fľaša, teraz však virtuálnu, ktorú uvidíte len na drobnom displeji hodiniek – ale aspoň niečo, keby náhodou na blízku nebola žiadna fľaša. Zvolíte si tu počet hráčov a následne už len hráte tak, ako v histórii.

Spin O Wrist

Do tretice je tu hra, ktorá sa bude hrať na obrazovke hodiniek naozaj ťažko a zrejme by to bola ďalšia veľká prehra Garryho Kasparova. Presne tak, Watch Chess je šach, ktorý môžete hrať na svojom zápästí.

Watch Chess

Ak ste boli fanúšikom Knight Ridera, potom by vám v Apple Watch nemala chýbať aplikácia KITT, ktorá toho síce veľa nedokáže, ale budete sa vďaka nej cítiť tak trochu ako David Hasselhoff. S KITT-om sa však ešte nejaký čas nebudete rozprávať, do doby než Apple a Tesla spoja sily a predstavia auto so vstavanou Siri.

KITT

Aplikácia Yo sa v USA stala hitom zo dňa na deň a to vďaka jednoduchému konceptu. Ide totiž o aplikáciu, ktorá vám vlastne umožní spoznávať nové osoby tým, že im pošlete slangový pozdrav „Yo!“ a aj svoju polohu, pre prípad že by ste danú osobu chceli vidieť naživo. Aplikácia sa teraz dostala aj na Apple Watch.

Yo

Kreativita nepozná hraníc a ak tvoríte hudbu, potom vás môže melódia napadnúť uprostred prechádzky. V prípade, že by ste mali po ruke len Apple Watch, si môžete potenciálne túto melódiu zahrať aj na vašom zápästí vďaka aplikácii Watch Band. Miniatúrna obrazovka ponúka miniatúrny klavír a ďalšie miniatúrne hudobné nástroje. Otázkou však je, či zrovna toto bude skladba, ktorú budú chcieť vaši fanúšikovia počuť.

Watch Band

Pokiaľ potrebujete vyplniť daňové priznanie, aj to bude čoskoro možné cez vaše hodinky vďaka aplikácii TurboTax.

TurboTax

Ak by ste si náhodou zmysleli, že klasická naháňačka, ktorú ste hrali so spolužiakmi naposledy v 2. triede základnej školy, môže byť nejak modernizovaná, tak to sa práve stalo. Dostala meno Watch Tag a do hry sa tentoraz zapoja Apple Watch. O to je vlastne hra ťažšia, keďže teraz sa už nestačí dotknúť danej osoby, ale sa musíte dotknúť displeja na jej hodinkách.

Watch Tag

Aby toho nebolo málo, Apple Watch sa môžu stať vašou osobnou vešticou, čo umožňuje pre zmenu aplikácia Magic 8 Ball. Tá vám potenciálne umožní vidieť do budúcna, aj keď človek by sa zrejme spoliehal na iné zdroje.

Magic 8 Ball

No a nakoniec je tu hra Berry Quest, nad ktorou ostáva rozum stáť. Je to vlastne hra, v ktorej máte za cieľ spájať lesné plody, banány a čerešne. Ale je toto hra, ktorú chcete hrať na displeji 38mm hodiniek?

Berry Quest

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.