Zavřít reklamu

iPhone unlock - iconZpráva, které vyplula na povrch před několika týdny informuje o celkem zajímavém a hrozivém zjištění. Výzkumnící z Central Intelligence Agency (CIA) totiž podle zprávy pracují na tom, že se pokoušejí prolomit bezpečnostní zabezpečení Apple produktů, konkrétně tedy iPhonu a iPadu, kvůli tomu, aby měli přístup ke všem uživatelským datům a mohli s nimi dále pracovat. Výzkumnící chtějí využít bezpečnostní chybu, která by jim přístup do jablečných produktů měla umožnit.

Vědci začali diskutovat o prolomení zabezpečení Apple produktů na letošním tajném zasedání s názvem Jamboree. Akce byla poprvé uspořádána přibližně rok před uvedením prvního iPhonu a od té doby se koná každý rok ve stejnou dobu a má za cíl jen jediné – prodiskutovat všechny možnosti, jak se dostat do Apple produktů a ukrást odtud citlivé informace uživatelů.

Výzkumnící ze CIA se v současné době chlubí, že objevili způsob, jak upravit Xcode tak, aby sloužil jako prostředník pro infikování iPhonu a extrahování soukromých dat ze zařízení. Jde o to, že CIA chce podstrčit vývojářům upravený Xcode, na kterém, když naprogramují aplikaci pro iPhone nebo iPad, tak už i samotná aplikace bude infikovaná a bezproblémově se dostane do iOS App Storu, kde si ji uživatel stáhne a začne používat. Tím infikuje i své zařízení a CIA pak získají přístup ke všem šifrovaným datům uvnitř telefonu nebo tabletu od Applu.

Ovšem CIA se samozřejmě nezaměřuje pouze na prolomení iOS. Vědci na zasedání také trvdili, že se jim podařilo vytvořit upravenou verzi OS X Updater, tedy programu sloužícího k odesílání aktualizací do počítačů Mac. Updater byl prý upraven tak, že namísto pravé aktualizace odešle aktualizaci falešnou, obsahující Keylogger, což je program sloužící k zaznamenání všeho, co na svém počítači Mac napíšete, tudíž i všech hesel.

Jednou z dalších věcí, která byla na Jamboree projednávána, se týkala problomení šifrovacího systému Microsoft BitLocker, který se používá v mnoha noteboocích a počítačích s operačním systémem Microsoft Windows. Je však neznámo, co by výzkumnící přímo chtěli s tímto systémem dělat a jak by ho chtěli upravit. Je však jasné, že ho opět chtějí použít tak, aby se dostali do několika milionů počítačů a ukořistili hesla a další citlivé údaje všech uživatelů, které by tak měli pod kontrolou.

iOS-Security

*zdroj: anonhq.com

Dnes nejčtenější

.