Zavřít reklamu

Nokia N1Nedávno jsme vás informovali o tom, že Nokia znovu vstoupí do mobilního sektoru a že připravuje nová zařízení. To byla kvůli akvizici části Nokie Microsoftem poměrně překvapivá zpráva, která vzbudila rozruch a napětí, přece jen jde o světovou legendu. Nokia ale nečekaně vydala veřejné prohlášení, kde se píše, že je to všechno jeden velký nesmysl a že se produkce nových telefonů rozhodně neplánuje

Nokia v tomto prohlášení píše: „Nokia ví o nejnovějších zprávách, které tvrdí, že se společnost chce zaměřit na zařízení, které by měly být produkovány z R&D v Číně. Tyto zprávy jsou ale falešné a obsahují komentáře, které jsou nesprávně spojené s Nokia Networks. Nokia potvrzuje, že nemá žádné plány ohledně produkce nových zařízení.”

Je to více než rok, co se Microsoft s Nokií dohodl na odkopení určitých sektorů této finské společnosti. To ale nebránilo v šíření zpráv o nových telefonech. Recode minulý týden tvrdil, že je to jistá věc a že se na nové produkty dostaně již příští rok. Tyto zprávy přicházely od dvou nejmenovaných zdrojů, které údajně mají přístup k tajným informacím Nokie.

I tak není jisté, co Nokia plánuje, vše to může být jeden velký trik. Tak či onak se na produkci nových telefonů na 100% nedostane do čtvrtého čtvrtletí roku 2016. Do této doby má Nokia ve smlouvě zakázáno používat její značku na telefonech. Navíc se zdá, že pokud se na nějaké nové produkty vůbec dostane, tak budou produkovány spolu s jinými firmami, které by si zaplatili licenci. To sama Nokia dříve potvrdila.

Screen Shot 2015-04-26 at 9

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.