Zavřít reklamu

Apple-Watch-vs-Moto-360 - iconSice je ještě poměrně brzy dělat nějaké závery ohledně toho, jak moc dobře si Apple Watch povedou a zda porazí svojí konkurenci. Ale jedna věc je už nyní jistá. Apple Watch zaznamenaly neuvěřitelně rapidní start a jejich oblíbenost neustále roste. Apple Watch se v prvních dnech prodalo několik milionů kusů a nejvíce samozřejmě během prvních 24 hodin, jelikož si je všichni kvůli nedostatku horlivě předobjednávali. Důsledkem bylo sklouznutí doby dodání až k několika měsícům.

Nicméně, díky tomu, že Apple Watch zaznamenaly takový úspěch ihned v prvních hodinách jejich prodeje, lze jim předpovědět celkem úspěčnou budoucnost. Navíc podle serveru Business Insider, kde Rob Price zveřejnil, že v roce 2014 se odeslalo přibližně 720 000 kusů chytrých hodinek se systémem Android Wear od Google. Zmíněné číslo však nezahrnuje jednu společnost, která hodinky s tímto systémem prodává, ale hned tři a to Motorola, LG a Samsung.

Podle marketingové agentury Slice Intelligence se v prvním dni jejich předprodeje prodalo 957 000 Apple Watch. Číslo se však stahuje pouze na USA, tudíž po přičtení dalších zemí, ve kterých se hodinky začaly prodávat v první vlně, se dostáváme již do řádu milionů, ale je těžké nyní hádat, kolik jich Apple doopravdy prodal.

Není to však srovnání 1:1, jelikož Apple Watch byly vypuštěny na trh s velkou marketingovou podporou ze strany Applu, zatímco například LG nebo Samsung vydaly svá nositelná zařízení v podobě hodinek spíše jako doplněk a příslušenství ke svým chytrým telefonů. Nyní však se zahájením prodeje Apple Watch by mohly zmíněné společnosti vše přehodnotit a na své smartwatch se více zaměřit jako na samostatný produkt.

Android Wear vs Apple Watch

*zdroj: cultofandroid

 

Dnes nejčtenější

.