Zavřít reklamu

Apple Watch battery iconApple Watch sú na jednu stranu zariadením, vďaka ktorému budete vedieť o svojich upozorneniach aj bez toho aby ste vytiahli svoj telefón z vrecka, na druhú stranu je to prístroj, bez ktorého je iPhone 6 lepší. Presnejšie, Apple Watch sa ukázali ako obrovským žrútom batérie, na čo sa prví majitelia hodiniek od Applu začínajú sťažovať. Problém je totiž v tom, že hodinky dokážu zhltnúť takmer tretinu batérie u iPhone 6, keďže sú neustále pripojené k telefónu a komunikujú s ním.

Vo výsledku to znamená, že hodinky sa môžu ešte negatívnejšie odraziť na starších modeloch s menšou kapacitou batérie. Apple Watch kounikujú s iPhonom prostredníctvom Bluetooth a WiFi rozhrania. Zatiaľ však nie je jasné, či za problém môže práve nepretržitá komunikácia dvoch zariadení alebo aplikácia Apple Watch, ktorá pracuje na pozadí a je povinnou súčasťou každého iPhone so systémom iOS 8.2 alebo novším. Na druhú stranu však užívatelia Apple Watch pracujú so svojim iPhonom menej, čiže pripojenie hodiniek k telefónu by nemalo mať zásadný vplyv na to, kedy dáte mobil na nabíjačku.

Apple si je tohto problému vedomý a podľa všetkého mal už zamestnancom poskytnúť návod, ako daný problém vyriešiť. Je tiež pravdepodobné, že toto je len dočasné riešenie a spoločnosť čoskoro zverejní update, ktorý môže problémy definitívne odstrániť. Nateraz však spoločnosť odporúča, aby užívatelia, ktorí pociťujú problémy s výdržou batérie na iPhone, reštartovali Apple Watch. Pre to je treba najprv vypnúť hodinky a následne podržať digitálnu korunku a tlačidlo naraz, čím dôjde k reštartovaniu hodiniek. V prípade, že by tento spôsob nefungoval, je treba reštartovať iPhone, otvoriť aplikáciu Apple Watch a v nej zvoliť možnosť Odstrániť všetok obsah a resetovať nastavenia hodiniek.

Apple Watch iPhone Battery Drain

*Zdroj: Twitter; BGR

Dnes nejčtenější

.