Zavřít reklamu

IIHFUž jsme vás informovali o aplikacích, které vás navnadí na letošní mistroství světa v hokeji a o aplikacích a webových stránkách, které vám sdělí veškeré informace v co nejlepším podání. Teď se zaměříme na oficiální aplikaci letošního mistroství, které se koná v Praze, a to už za pár dní. Oficiální aplikace jakékoli události by měla být spolehlivým a chytrým pomocníkem, pojďme si ukázat, jestli toto můžeme říct u aplikace 2015 IIHF.

Po spuštění aplikace si zvolíte událost, kterou chcete sledovat. V našem případě to samozřejmě bude nadcházející mistroství mužů nejvyšší divize, pokud ale chcete, můžete získávat informace například z mistroství světa juniorů. Celá aplikace je rozdělená do šesti hlavních kategorií. Po vysunutí menu tahem z levé strany vás čeká výběr, kde zadáte, jakou položku chcete otevřít.

Tou první je sekce „What’s new,” kde se nachází veškeré novinky, ty jsou vybrány přímo od samotné aplikace. Najdete tu tedy různé fotografie, novinky, výsledky, prostě vše, co se zrovna děje. V druhé části stejné sekce najdete „Social Stream,” kde se v budoucnu ukážou příspěvky od samotných uživatelů z různých sociálních sítí. Momentálně je ale sekce přirozeně prázdná. V další sekci „Games” se dozvíte všechno o samotných zápasech, což je určitě to, proč tuto aplikaci budete stahovat. Máte zde možnost zobrazit zápasy v základních tabulkách, či v následujícím play-off. Rozdělení zápasů si navíc můžete sestavit podle místa utkání, podle tabulek či podle týmů. Po kliknutí na požadovaný zápas se v přehledném rozhraní ukáže spousta informací. Najdete tu dresy obou výběrů, stejně jako sestavy a statistiky. Stejně tak si tu můžete zvolit, jaké chcete získávat notifikace. Aplikace vás tak může upozornit na začátek zápasu, na vstřelené góly či na celkové shrnutí průběhu utkání. Navíc můžete měnit zvuky notifikací, abyste vždy věděli, na co přesně vás aplikace upozorňuje.

IIHF

Další položkou v menu část „Teams,” kam budete chodit hlavně pro informace samotných reprezentací. Zjistíte tak kdo má v jakém týmu nejvíc bodů, kdo hrál kolik zápasů, kdo má nejlepší přesilovky a kdo vyniká v oslabení, stejně souhrn všech výsledků z odehraných zápasů.   Následující položka „Standings” vám ukáže tabulkové postavení všech týmů. Je těžké říct, co všechno se bude v této kategorii nacházet, jelikož do turnaje zbývá více než týden. To samé platí u sekce „Statistics.” Poslední částí je „Škoda Fan Zone.” Tam si zvolíte, jaký tým chcete podporovat. Uvidíte tak, kdo má nejvíc fanoušků. Zatím toho tato část moc nenabízí, to se ale určitě změní po začátku turnaje.

IIHF

Součástí aplikace je i šikovný widget zobrazující zápasy, které se momentálně hrají. Celkově je aplikace povedená, přehledná a rychlá. Navíc obsahuje opravdu hodně vychytávek, jako třeba zmíněný widget. Proto je divné, že se nedostalo na podporu pro větší displeje iPhonů 6 a 6 Plus. Jinak aplikaci není moc co vytknout, jde o kvalitní záležitost v dobrém designu po vzoru iOS 8, která podporuje i iPad, což se hodí. Pro stažení budete potřebovat alespoň 34.3 MB volného místa.

IIHF
  • Oficiální aplikaci hokejového mistroství světa 2015 si můžete stáhnout zde 

Dnes nejčtenější

.