Zavřít reklamu

HERE - iconPřibližně před týdnem jsme vám informovali, že se Nokia chystá prodat svoje celkem úspěšné mapy HERE. Nyní se dozvídáme, že Bloomberg zveřejnil zprávu, ve které tvrdí, že Nokia se zaměřila na Apple, jako na potenciálního kupce svých map. Zpráva tvrdí, že Nokia se mapy snaží Applu prodat za 3,2 miliary dolarů, což je celkem vysoká částka. Ovšem nokia mapy koupila v roce 2008 za neuvěřitelných 8,1 miliardy dolarů.

Apple však není jediný, komu chce Nokia své mapy HERE prodat. Zvažuje také Facebook, Baidu, Sirius XM, Amazon a Alibaba. Mapy však chce podle zprávy prodat především kvůli tomu, že na nich v současné době prodělává. Je to celkem nepochopitelné, jelikož jako aplikace v iTunes App Store se těší celkem velké oblibě a to především díky tomu, že jsou dostupné offline. Nokia také vyslala svá auta do ulic, aby pořídila podobné snímky, jako má Google u Street View. Nakonec se ale dozvídáme, že mapy HERE Nokie moc nepomáhají, a tak se jich chce raději zbavit.

Nokia se map zbavuje také proto, že se chce zaměřit na mobilní sítě a produkty v tomto odvětí, čímž by konkurovala společnostem, jako je například známý Huawei. Minulý týden společnost dokonce koupila Alcatel-Lucent za neuvěřitelnou částku 15,6 miliardy eur. Touto akvizicí si tak chce zajistit největší dodávky mobilních síťových zařízení potřebných pro své plány ve zmíněné oblasti.

Apple by mohl mapy HERE od Nokie použít především pro zlepšení svýchbsoučasných Map v iOS, OS X a CarPlay. Od prvního nešťasného spuštění se Apple snaží svoje mapy neustále vylepšovat. V srpnu 2014 dokonce Apple najal bývalého zaměstnance, který pracoval na mapách HERE a NAVTEQ. O mapy HERE od Nokie by tak mohl projevit zájem.

apple-maps-ios-7-navigation

Dnes nejčtenější

.