Zavřít reklamu

Kirk HammettKirk Hammett je muž, kterého není potřeba představovat nikomu, kdo miluje pravý metal, pro ty ostatní je to kytarista a skladatel kapely Metallica. A proč o něm píšeme zrovna na LsA? Protože se mu podařilo ztratit jeden skutečně neuvěřitelně vzácný iPhone. Nejde přitom o iPhone ze zlata posázený diamanty, na to si Kirk příliš nepotrpí, jeho iPhone ukrýval něco mnohem vzácnějšího a dokonce to nebylo ani porno s Rihannou. Ve svém telefonu měl Kirk Hammet uloženo zhruba 250 kytarových riffů, tedy krátkých melodií a přechodů.

„Dal jsme riffy do svého iPhonu, ale asi před půl rokem jsem ho ztratil,“ řekl Hammett v jednom podcastu a dodal: „Ztratil jsme iPhone, který obsahuje 250 mých hudebních nápadů, byl jsme zdrcen protože jsem si jej nezálohoval, navíc si z těch 250 pamatuju zhruba osm. Otázkou je, zda se Mettalica nesnaží pošpinit jméno Applu, což samozřejmě berte s úsměvem na rtech.

V roce 2008 totiž kapela vydala album Death Magnetic, které získalo Grammy pro desku s nejlepším coverem, ovšem na iPodech jste si jej příliš neužili. Album totiž v důsledku špatného masteru na iPodech v té době jen chrastilo a chrčelo, až nakonec Metallica obvinila Apple z toho, že iPod je špatný přehrávač, později se ukázalo, že problém byl skutečně v masteru. Z nejnovější příhody Metallicy s Applem však plyne jedno zásadní ponaučení, skutečně zálohujte!

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.