Zavřít reklamu

PowerPoint iPad appTěsně před oficiálním spuštěním prodejete Apple Watch začínají vývojáři ve velkém aktualizovat svoje aplikace pro iPhone tak, aby nyní mohly spolupracovat s Apple Watch a přinést tak i svoji aplikaci na Apple Watch. Jedním z nich je i Microsoft, ani on si nenechal ujít velké spuštění prodeje Apple Watch, kdy se první kusy dostanou mezi mnoho zákazníků, a tak aktualizoval svůj balík Office pro iPhone a přinesl zajímavou podporu pro Apple Watch v aplikaci PowerPoint.

Nová funkce totiž umožňuje ovládat PowerPoint prezentaci pomocí jablečných hodinek. Pomocí Apple Watch můžete přepínat mezi jenotlivými snímky, na Apple Watch se ukazuje i čas, který již uplynul od začátku prezentování nebo počet snímků, který vám zbývá do konce. Ovšem jsou tu celkem zásadní omezení. Tím hlavním a nejdůležitějším je, že prozatím lze ovládat pomocí hodinek pouze prezentace spuštěné na iPhonu. Ovšem již v minulosti přidal Microsoft pro Windows Phone a Android možnost ovládat pomocí těchto systému prezentaci spuštěnou na PC s Windows. Stejně tak by mohla dorazit i podpora pro PowerPoint for Mac, který již společnost aktualizovala společně se zbytkem balíčku Office for Mac, který je prozatím v Preview verzi, ale brzy by už měla vyjít plná verze.

PowerPoint však není jedinou aplikací od této společnosti, která získala podporu pro Apple Watch. Další je také OneNote, kde je nyní možné pomocí jablečných hodinek zobrazit, vyhledávat nebo odstranit fotografie uložené v cloudu od Microsoftu.

the-grooves-in-each-apple-watch-band-are-precision-engineered

*zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.