Zavřít reklamu

sony-logo-icoNa najnovšiu vlajkovú loď japonskej spoločnosti Sony celý IT svet čakal už od marca/března tohto roku. Do dnešného dňa sme mohli videť len úniky informácií, ktoré hovorili o tom, čo by všetko mala Xperia Z4 ponúknuť. Dnes však Sony oficiálne predstavil svoj TOP model. Avšak neurobil tak na žiadnej mediálnej akcii alebo za prítomnosti novinárov. Sony Xperia Z4 bola totiž predstavená v najväčšej tichosti pomocou tlačovej správy, ktorú Sony vydalo len v japončine.

To, že sa okolo novej „zet štvorky“ nerobil veľký rozruch tak ako to bývalo doteraz je trochu zarážajúci fakt. Tak či onak nový model bol už predstavený a dal by sa nazvať miernym sklamaním. Novinka totiž nepriniesla nič nové alebo neočakávané. Okrem toho, že bude dostupný len model s 5,2 palcovým Full HD displejom sa nič významné neudialo. Vravím nič významné preto, lebo pôvodné informácie hovorili o tom, že Xperia Z4 by mohol byť vôbec prvý smartfón, ktorý by ponúkol na výber z dvoch rozlíšení displeja. Prvým by bolo Full HD a tým druhým by bolo dnes už populárne QHD rozlíšenie. Novinka ponúka rovnaký dizajn ako ponúkali doterajšie „zetkové“ Xperie. To znamená, že na zadnej strane sa nachádza sklo a celý telefón je orámovaný hliníkovým rámikom, ktorý je tentokrát o niečo lesklejší ako to bolo pri Xperii Z3.

2258429_sony

Vo výbave smartfónu nechýba 20,7 megapixelový fotoaparát na zadnej strane spolu s 5 magapixelovým snímačom umiestneným nad displejom. Srdcom zariadenia je v tomto prípade procesor Qualcomm Snapdragon 810, ktorému sekunduje pamäť RAM s kapacitou 3 GB. Interné úložisko má 32 GB a nechýba možnosť rozšírenia o pamäťové karty. Samozrejmosťou by už tradične v podaní smartfónov od Sony mala byť zvýšená odolnosť voči vode a prachu. Cena a dátum začatia predaja v našich krajinách sú zatiaľ neznáme. Avšak v Japonsku by mal byť tento smartfón dostupný už od 22. apríla/dubna.

2258428_sony

*Zdroj: techcrunch.com

Dnes nejčtenější

.