Zavřít reklamu

Apple 1První osobní a především již historický počítač od kalifornské společnosti Apple míří do aukce na populárním aukčním portálů eBay. Majitel se totiž rozhodl zredukovat svojí sbírku Apple produktů. V současné době se jedná o jeden z 50 známých produktů. Samozřejmě se jedná o jeden z nejhodnotnějších a nejváženějších počítačů této společností především mezi sběrateli, jelikož právě Apple 1 měl Steve Jobs a Steve Wozniak prodávat z garáže rodičů Steva Jobse v roce 1976.

Původní cena Apple 1 byla $666,66 a tento kus kdysi koupil Joey Copson a měl jej ve vlastnictví neuvěřitelných 36 let. Poté jej od něj koupil Bob Luther, tedy autor knihy o počítačí Apple 1 a vášnivý sběratel Apple produktů. Podle popisu aukce byl tento kus nedávno opravený a podařilo se jej zapnout. Draží se společně s klávesnicí, na které je vyryté datum a první majitel tohoto kusu. Původně byl tentýž kus umístěn v aukci už v roce 2012, ale tehdy nebyl funkčí a nabídka se tehdy nevyšplhala na požadovanou částku. Nyní byl tedy zrekonstruován a opraven.

Copson Apple 1, tak se kus nazývá, je označen jako 01-0022, což naznačuje, že byl mohl být potenciálně starší, než jiné stroje, které se prodávají za vyšší částku. Jen pro představivost, v říjnu minulého roku se vydražil Apple 1 za 905 000 dolarů, ale ten nesl ozančení 01-0070, tedy byl o něco mladší, než aktuálně dražený kus. Dá se tedy předpokládat, že by se mohl vydražit za vyšší částku.

V součastnosti již do aukce přihodilo 58 zájemců a částka se tak vyšplhala na $50,100.00 (1,287,983.96 Kč) a skončí za 7 dní. To však není jediné, co prodejce nabízí. Na jeho stránce naleznete mnoho dalších vzácných produktů od Applu. Zajímavým kusem je například Apple II.

Dnes nejčtenější

.