Zavřít reklamu

logo apple  Pracovať pre Apple. Pre mnohých ľudí je takýto kariérny stav niečím, o čom môžu len snívať. Veď kto by nechcel pracovať pre najsilnejšiu, najvplyvnejšiu a najhodnotnejšiu technologickú spoločnosť na svete? Takých ľudí je skutočne málo. Apple neustále zháňa nových manažérov, IT analytikov či programátorov pomocou svojich inzerátov, ktoré majú životnosť častokrát len niekoľko minút. Aká je však práca v skutočnosti? Na túto otázku sa rozhodol odpovedať bývalý zamestnanec Podpory zákazníckeho oddelenia Apple, Ben Farrell.

Zdá sa, že pán, ktorý svoju pracovnú púť v Appli tiahol celé dva roky, nebol príliš nadšený z pracovných pomerov, ktoré vo vnútri spoločnosti pretvávajú a preto sa rozhodol, že vynesie všetku „špinu“ na povrch. Zdá sa, že pracovné miesta v Apple sú častokrát len akousi dobrou reklamou, ktorá Vám do budúcnosti môže zaručiť lepšie postavenie v iných spoločnostiach. Podľa Farrella sú totiž pracovné podmienky v Apple viac ako hrozné. Pre denník Business Insider sa vyspovedal o tom, že bežná pracovná doba zamestnanca akým bol on, bola 16 hodín, ktoré boli popretkávané rôznymi sedeniami, schôdzkami a rokovaniami, vďaka čomu mal pre seba a svoju rodinu len niekoľko minút času denne. Slabší a menej priebojní jedinci vraj podľa neho nemajú šancu uspieť v tejto spoločnosti, nakoľko sa skôr či neskôr stanú obeťou rôznych žartíkov a posmeškov od úspešnejších kolegov, ktorí si o sebe miestami myslia až priveľa. Toto sa neskôr môže odraziť na ich psychike a svoju pracovnú pozíciu radšej prenechajú niekomu inému.

Ďalej spomenul, že vychádzanie si z kolegami na pivo po práci sa zväčša menilo na rôzne rozhodovania o zmene počtu pracovných miest a rôznych pochybnostiach o moci vedenia. Každému sa vraj blišťali oči po tom, aby mohol mať dobré postavenie v spoločnosti a ako náhle ho získal, začal sa k vnútorným opatreniam Applu správať, akoby nikdy neexistovali. Farrell ďalej uvádza, že za celé svoje pôsobenie v Appli vynechal jedinú služobnú cestu kvôli tehotenstvu svojej ženy a tomu, že pri ponáhľaní sa spadol zo schodov a poranil si nohu. Tento fakt bol v jeho osobnom spise popísaný ako „výkonnostný problém“, vďaka ktorému sa musel spovedať vedeniu. Manažment celej spoločnosti je vraj miestami neznesiteľný a častokrát vrchní páni trpia náladovosťou a sú nepríjemní k svojim podriadeným. Sám vraj musel trpieť vyhrážkové správy a kontrolu každých 15 minút od ľudí, ktorým priamo podliehal. Dokonca vraj dostal extrémne vulgárny telefonát od vedenia, keď meškal na poradu jednu minútu a neskôr bol za to často kritizovaný a obťažovaný vedením.

Apple sunnywalle

*Zdroj bgr.com

Dnes nejčtenější

.