Zavřít reklamu

iOS 8.3 iconS příchodem updatu iOS 8.3, který Apple vydal během minulého týdne, přišlo mnoho oprav a novinek. Jednou z nich je i změna nastavení zabezpečení, která brání správcům souborů a aplikacím určeným pro přenos přístup k telefon. Těmito aplikacemi jsou například iFunBox, iTools, iExplorer, iBackupBot a PhoneView. Všechny slouží v podstatě k tomu samému – pomocí OS X nebo Windows přenést soubory do iPhonu, iPadu nebo iPodu.

Vývojáři těchto aplikací jsou nyní tak nuceni vydávat nové verze, které zmíněnou nepříjemnost okamžitě vyřeší, avšak i tak přícházejí s řešením, které obnovují své možnosti jen částečně. Například iFunBox byl aktualizován o víkendu jako první a získal možnost sdílet soubory přes iTunes například do aplikací iFileExpress nebo VLC, avšak další funkce a možnosti získá uživatel až po provedení jailbreaku, což však momentálně s iOS 8.3 není možné. Nová verze iFunBox s označením 2.95 také umožňuje nastavit jakýkoli typ hudebního souboru, jako například MP3, jako vyzváněcí tón na iPhonu. Ovšem to je jen jedna z možností aplikace.

Změna se samozřejmě netýká uživatelů, kteří mají na svém iOS zařízení provedený jailbreak. Avšak pokud máte starší verzi iOS, než 8.3, tak je pravděpodobné, že podobná oprava dorazí i k vám a brzy tak vám přestanou zmíněné aplikace s telefonem spolupracovat. Apple se totiž snaží, aby večkeré aplikace byly v iTunes a Mac App Store. Ovšem také se soustředí na to, aby svůj mobilní operační systém iOS co nejlépe zabezpečil.

iFunBox-iOS-8

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.