Zavřít reklamu

638910_largerZatím co naše redakce má o využití a možnostech Appel Watch značné pochybnosti, někteří redaktoři jsou plni optimizmu a nejen že vyvíjejí aplikace, které využijí rozhraní Apple Watch, ale nově také přichází první hry. Když bych vám řekl, že se na Apple Watch dočkáte nějaké primitivní hry ve stylu her pro iPody s ClickWheel kolečkem, zřejmě to nikoho nepřekvapí, ovšem jedna z prvních exkluzivit pro Apple Watch bude rovnou RPG. 

Hra s názvem Runeblade má být fantasy RPG, které bude dostupné již tento měsíc, tedy současně se startem prodeje Apple Watch. Za vším stojí studio Everywhere Games, které založila parta lidí z Rovia, Digital Chocolate a Remedy. Chlpaci z tohoto studiea tvrdí, že chtějí poskytnout zcela nový druh herního zážitku na chytrých hodinkách s tím, že hru budete mít možnost hrát vždy pár minut ve volném čase. Nebude se tedy jednat o něco co budete muset sledovat na miniaturním displeji dlouhé hodiny nebo desítky minut, ale bude vám naopak stačit pár vteřin například při čekání v zácpě nebo kdykoli kdy máte čas, abyste odehráli jednotlivá kola.

Runeblade-RPG-Game-for-Apple-Watch

Hra obsahuje  klasické RPG prvky, tedy inventář, kouzla, nové schopnosti i úrovně, ovšem vsází na naprosto primitivní ovládání. Vývojáři nabídnou hru zcela zdarma a to hned při uvedení Apple Watch a je tak jasné, že se tento marketingový tah určitě povede a vývojáři se minimálně zviditelní. Po vydání se pak dočkáme dalších „DLC“, které přidají další levely a nepřátele. Na to jak se celá hra bude ovládat se zatím nemáme možnost podívat, ale určitě vás budeme informovat jakmile bude hra k dispozici.

Dnes nejčtenější

.