Zavřít reklamu

Apple TV logoDisney je vďaka Stevovi Jobsovi jedným z najbližších partnerov Applu, no zdá sa, že ani takto zblížené spoločnosti sa nemusia vždy zhodnúť. Problém je v tom, že dvojica sa nevie dohodnúť na staniciach, ktoré budú zaradené do pripravovaného Live TV balíčku, ktorý by mal byť predstavený na WWDC po boku novej Apple TV a mal by užívateľom set-top boxu od Apple ponúknuť možnosť sledovať živé vysielanie na približne 25 staniciach, za čo si bude Apple učtovať 30 až 40 dolárov mesačne.

Disney totiž chce, aby Apple do tohto balíčku zaradil väčšinu staníc, ale Apple ich chce ponúkať menej kvôli zachovaniu súčasnej ceny predplatného. Disney chce uzavrieť takúto zmluvu hlavne z dôvodu, že podobné zmluvy má aj s ostatnými poskytovateľmi televízneho obsahu, ktorí sa zaväzujú, že budú zákazníkom poskytovať okrem hlavných staníc (Disney Channel a ESPN) aj vedľajšie, medzi ktoré patrí napríklad Disney Junior, Disney XD či ESPN Classic. Ak by mal Apple iné pravidlá, potom je možné že by takéto pravidlá chceli aj ostatní poskytovatelia, čo by mohlo ohroziť príjmy spoločnosti.

Existuje však viacero náznakov toho, že Apple by sa mohol podriadiť Disney. Jednak preto, že CEO Bob Iger je členom správnej rady Applu a bol to dlhodobý priateľ Steva Jobsa, jednak kvôli dlhodobej spolupráci dvoch spoločností a nakoniec aj preto, že Disney vlastní aj stanice ABC, ktoré sú podľa Applu mimoriadne dôležité. Disney sa tiež v roku 2005 stal partnerom Applu a bol prvou spoločnosťou, ktorá začala predávať televízne relácie cez iTunes Store. Okrem nich tu tiež ponúka filmy, ktoré sú narozdiel od TV relácii dostupné aj v našom iTunes Store.

Apple TV
*Zdroj: The Street

Dnes nejčtenější

.