Zavřít reklamu

Android Wear AppTým, že Apple oznámil svoje hodinky, vyvolal zmiešané reakcie u svojich zákazníkov. Kým niektorí preferujú dizajn Jonyho Iva, iní by radšej prijali dizajn hodiniek so systémom Android Wear, predovšetkým teda modely Motorola Moto 360 alebo LG G Watch R. Niektorí sa poobhliadajú aj po Asus Zen Watch, ktoré ponúkajú celkom podobný dizajn ako Apple Watch, len boli predstavené o niekoľko dní skôr a sú lacnejšie. Každopádne, tí, ktorí preferujú hodinky Android Wear, si môžu začať pripravovať peňaženky, keďže Google vyvíja companion aplikáciu pre iPhone.

Aplikácia je podľa zdrojov takmer hotová a funguje veľmi podobným spôsobom ako Apple Watch. Hodinky je teda treba prepojiť s telefónom pomocou samostatnej aplikácie a hodinky budú prijímať rôzne upozornenia. Ako dôkaz toho, ako postupuje vývoj Android Wear aplikácie pre iPhone, môže poslúžiť fotografia nižšie, ktorú zverejnil The Verge a ktorá ukazuje zmeškaný FaceTime hovor. Hodinky spárované s iPhonom budú ponúkať funkcie Google Now, hlasové ovládanie a tiež sa zvažuje prepojenie s ostatnými aplikáciami od Googlu – čoskoro sa tak budete môcť nechať navigovať pomocou Google Maps, odpovedať na e-maily v službe Gmail alebo diktovať udalosti do Google Calendar.

Otázkou nakoniec je, ako zareaguje Apple na to, že do App Storu vstúpi ambiciózny konkurent. Je však možné že Apple bude férový a aplikáciu prijme tak, ako prijal Pebble, Microsoft Band a aplikácie ďalších fitnes náramkov. Na druhú stranu, spoločnosť prestáva vo svojich obchodoch predávať produkty, ktoré konkurujú hodinkám Apple Watch. Práve preto sa v obchodoch Apple Store nenachádzajú náramky Fitbit, Jawbone UP, ani Nike Fuelband, aj keď Nike a Apple boli dlhoroční partneri. Otázkou nakoniec ostáva, kedy bude aplikácia predstavená. Dá sa však čakať, že to bude na konferencii Google I/O, ktorá sa koná koncom mája/května. Hodinky Android Wear je treba nabíjať každý deň, ale majú permanentne zapnutý displej.

Android Wear FaceTime
Huawei Watch-HQ photos-Standard-Silver-JPG-20150129_
*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.