Zavřít reklamu

Bez názvu-1Obalů a krytů na iPhone je spousta. Dovolím si mluvit o milionéch různých kusů, ať už se liší barvou, stylem či materiálem, tak mají za úkol to hlavní společné – ochránit váš iPhone před pády, nárazy či škrábanci. Ty tenké váš jablečný telefon ochrání spíše jen před škrábanci a lehkými pády, avšak to mnohdy stačí. Na druhou stranu se dají pořídit i takové, které jsou spíše do extrémních podmínek. My si však dnes představíme trojici té střední kategorie, tedy ty, které celkem spolehlivě ochrání váš iPhone, avšak jsou poněkud větší a změní styl zacházení s telefonem.

Společnost iPouzdro nám na vyzkoušení poskytla trojici běžnějších, ale žádaných obalů pro iPhone 5/5S. Domníváme se, že nemá cenu recenzovat každý zvlášť, sice se  liší stylem, materiálem a barvou, ale ve finále jsou si všechny tři hodně podobné. Zaměříme se tedy na diferenci v zacházení s obalem, co má jaké provedení za výhody a nevýhody a samozřejmě také na pozitiva a negativa materiálu, ze kterých jsou obaly vyrobeny.

Recenzovat budeme dvojici obalů od Avoc, konkrétně FERRARA FOLDERLIBERTY DIARY. Oba jsou navrženy Zenusem, jelikož Avoc je odvětvením společnosti Zenus. Třetí obal je pak přímo od společnosti Zenus a nese název RETRO VINTAGE DIARY.

Avoc Ferrara Folder
Konkrétně tento obal jsem si oblíbil z trojice testovaných asi nejvíce. Je vyrobený z pravé kůže a uvnitř je lehce potažený modrou látkou, aby zde iPhone bezproblémově seděl a nepoškrábal se. Otevírá se jako zápisník, tedy směrem dolů. Nahoře se k iPhonu přichycuje pomocí kovového zobáčku, ten je samozřejmě také potažen kůží, abyste si iPhone nahoře neodřeli, ovšem i tak jsem měl mnohdy pocit, že si iPhone poškrábu, ale ani po dlouhém používání několika týdnů se tak nestalo. Jedná se jen o subjektivní pocit a navíc po čase se zobáček trochu uvolní, tudíž už jej nemusíte na iPhone nasouvat takovou silou a i přesto drží. Z levé strany je vykrojen otvor pro tlačítka hlasitosti a pro přepínač mezi tichým a normálním režimem, tudíž k nim máte přístup i v momentě, kdy je displej přikrytý. Stejně tak dole je pant pouze uprostřed, abyste mohli mít připojená sluchátka k telefonu, ovšem mikrofon je zcela zakryt a reproduktor z poloviny také. Nahoře, v místě přichycování zobáčku, je tlačítko power odkryto, tudíž k němu máte kdykoliv přístup. Jak už bylo řečeno, celý obal je z pravé kůže, tudíž v ruce působí opravdu dobře. Design je jednoduchý, luxusnější a bez žádných zbytečností. Obal působí bytelně a rozhodně váš iPhone ochrání i před tvrdšími pády.

Největší nevýhodu vidím v tom, že při připojených sluchátkách nemůžete otevřít víko obalu úplně a tak vám poté překáží při práci s telefonem. Když nejprve vrchní část odklopíte a až poté připojíte sluchátka, tak vám sice víko nepřekáží, ale poté jej už nezavřete, aniž byste nemuseli opět odpojit sluchátka. Tak je to alespoň v případě, kdy máte plochý sluchátkováý konektor.

Další, ovšem už menší nevýhodu vidím v tom, že při překlopení víka na druhou stranu vám sice dole nepřekáží, ale pant je dole přetočený na druhou stranu způsobí to, že víko není úplně u zadní části, a tak je manipulace s telefon poněkud nebezpečná, jelikož nemáte stoprocentní pocit, že jej držíte pevně.

  • Obal Ferrara Folder od Avoc si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
IMG_20150329_132023
IMG_20150329_132131

 

Avoc Liberty Diary
Další obal od Avocu, tentokrát spíše pro dámy a to kvůli pestrobarevným vzorům ve kterých se tento model prodává. Obal je kompletně vyroben z bavlny, až na vnitřní kryt z plastu, do kterého vsadíte svůj iPhone. Tenktokrát se otevírá o něco praktičtěji, než předchozí, a to jako knížka na levou stranu. To má však za následek, že nemáte stále přístup k tlačítka hlasitosti a k přepínači mezi tichým a normálním režimem, avšak máte zase plnohodnotně k dispozici dolní část včetně mikrofonu, reproduktoru a zdířky na sluchátka. Horní část je pak samozřejmě také přístupná. Z pravé strany vám prosvítá strana iPhonu skrze pruhledný plastový kryt. Uvnitř ještě na víku máte kapsu, do které se vám vejde kreditka nebo občanka či papírové peníze. Opět při překlopení víka na druhou stranu se stává manipulace s telefon nebezpečnější, jelikož ho nemáte možnost držet pevně v ruce. Dále bych ještě vytkl to, víko se nedá jakkoliv uchytit a tudíž když jej zavřete, tak sice dolehne k displeji telefonu, avšak často vám bude plandat. Ještě bych se zmínil, že vpředu na víku je vyříznutý otvor na mikrofon, tudíž mužete volat i v případě, kdy budete mít víko u displeje telefonu. Obal působí pevně a bytelně a opět ochrání váš iPhone před tvrdšími pády, ovšem zde bych se bál, že během letu by se mohlo víko prouděním vzduchu samo odklopit, a tak by iPhone mohl dopadnout právě na odkrytý displej.

  • Obal Liberty Diary od Avoc si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2

IMG_20150329_132611
IMG_20150329_132519

 

Zenus Retro Vintage Diary
Posledním obalem z trojice je nejdražší, ale nejlépe zpracovaný Retro Vintage Diary od výrobce obalů Zenus. Obal je kompletně celý vyroben z pravé kůže. Opět se víko odklápí jako kniha na levou stranu. Vpředu na víku naleznete ručně vytlačený jakýsi ornament společnosti Zenus, kde nahoře a dole jej zdobí dohromady čtyři kovové „cvočky.“ Narozdíl od předchozího obalu se iPhone nevkládá do plastového úchytu, ale do úchytu, který je také vytvořen z pravé kůže, a tak je design jednotný. Opět máte přístup k tlačítkům z levé strany, k power tlačítko nahoře i jack konektru, reproduktoru i mikrofonu dole. Uvnitř na víku naleznete jako u přechozího obalu kapsu na kreditky nebo jiné karty, ovšem pod touto kapsou se nachází ještě jedna o velikosti předního víka do které se vám toho vjde o něco více, a tak sem si můžete dát například papírové peníze. Vpředu na víku je ještě kromě zmíněného ornamentu opět zdířka pro horní reproduktor na volání.

Oproti přechozímu obalu od Avocu, kde jsem vyčítal absenci jakéhokoliv přichycení víka, zde problém není. Pomocí krátkého pásku lze víko přichytit k zadní straně obalu, kde drží zapomocí magnetu. Narážíme však na dvě nevýhody. Tou menší je, že při položení obalu s telefonem na stůl vám zde bude ležet kvůli celkem tlustému pásku nakřivo a bude se tak vyklat ze strany na stranu. Tou více nepříjemnou je ta, že zadní strana v případě našeho světlého modelu je celkem náchylná na jakékoliv škrábance, a tak po krátkém čase si zde nehtem snadno při odcvákávání pásku od těla uděláte viditelné šmouhy a rýhy na obalu.

Celkově však obal působí ještě více bytelněji, než dva předchozí. Pádů se nemusíte bát a díky pásku přichycenému na zadní stranu se během pádu víko samovolně neotevře. Vzhledem k materiálu a konstrukce obalu je určen spíše pro muže a nejvíce se podle mého hodí k někomu často společensky oblékanému, jelikož působí luxusnějším dojmem. Osobně bych však doporučil tmavší variantu, na které nebudou vidět rýhy a škrábance. Tu má iPouzdro ve své nabídce také.

IMG_20150329_133239
IMG_20150329_133133

  • Obal Retro Vintage Diary od Zenus si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro

 

Dnes nejčtenější

.