Zavřít reklamu

onliveO společnosti OnLive a její stejnojmenné službě, jsme se poprvé dozvěděli v roce 2011, kdy vtrhla na trh jako velká voda a ukázala to, co bylo do té doby téměř nemyslitelné. OnLive umožnil streamovat hry za měsíční poplatek a hrát je na televizoru, tabletu nebo počítači bez ohledu na výkon samotného zařízení, vše se totiž streamovalo a tak stačilo splnit pár základních požadavek na výkon a mít připojení minimálně 1,4MB/s, což je dnes standard.

Bohužel i přes obrovská očekávání, se služba dostala jen na některé trhy a kvůli potížím byla v roce 2013 dokonce zastavena a opět spuštěna v roce 2014. Bohužel ani opětovné spuštění služby nepřineslo valné výsledky a tak se 30. 4. 2015 definitivně rozloučí s herním světem. OnLive však vlastní více než 140 patentů, souvisejících se streamováním obsahu, které nyní využije Sony u svých služeb PlayStation Now a PlayStation Vue. Právě Sony totiž koupilo společnost OnLive, respektive její patenty, vzhledem k tomu, že samotná společnost již existuje jen na papíru.

Sony již jednu akvizici související se streamováním udělalo, když se v roce 2012 zmocnilo společnosti Gaikai, nyní tedy vlastní i druhého velkého hráče na poli streamování her, tedy alespoň co se patentů týká. Tiskový mluvčí společnosti Sony oznámil: „Je to další důkaz toho, že to myslíme vážně se změnou způsobu, jaký hráči prožívají svět PlayStationu.“

Dnes nejčtenější

.