Zavřít reklamu

iPhone waterproof AppleMnoho zákazníků společnosti Apple volá po voděodolném iPhonu. Dříve bylo hlavní prioritou vyšší kapacita baterie, ta je požadována stále, avšak s příchodem iPhonu 6 a především iPhonu 6 Plus byl tento požadavek zmírněn a na první místo v žebříčku se dostala voděodolnost iPhonu. Je to jedna z vlastností, ve které předběhly ostatní společnosti kalifornskou společnost Apple. Taková Xperia Z1 je toho jasným důkazem.

Zdá se však, že zákazníci a fanoučci Applu se končně dočkají. V novém patentu, který se dnes objevil je totiž popsáno, jak by měl být iPhone chráněn před vodou a dalšími nečistotami jako je například prach. Konkrétně je zde zmíněno utěsnění tlačítek, aby kolem nich neprošel do vnitřku telefonu ani prach, ani voda. Autorem patentu je produktový designový inženýr Applu Colin Ely a vytvořil přibližně v době, kdy se začal prodávat iPhone 5s. Máme tak konečně důkaz, že se Apple začal touto problematikou zabývat a jedna z dalších generací iPhonu by mohla být konečně voděodolná.

Ovšem, spíše než pro iPhone by voděodolnost dávala smysl u Apple Watch. Ty jsou sice v současné době odolné proti vodě, ale jen částešně. To znamená, že si je v podstatě můžete vzít do sprchy, ale zaplavat si s nimi už nemůžete. Déšť, mytí rukou a jiné výdrž, ale při potápění je budete muset sundat. U Apple Watch dává vodeodolnost větší smysl především u edice Sport, jelikož zde by se dalo očekávat, že by se hodinky daly využít i v bazénu. Snad se dočkáme voděodolnosti u Apple Watch (Sport) u druhé generace hodinek.

Apple patent

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.