Zavřít reklamu

APPLECARE-plusAko bolo odhalené serverom 9to5mac, hodinky Apple Watch budú ponúkať svoje vlastné poistenie AppleCare+. Výška poistenia sa pritom bude líšiť v závislosti od modelu, ktorý si kúpite a niet divu, že rozšírená záruka pre 18-karátové Apple Watch Edition bude stáť 1 000 dolárov. To znamená, že za najvyšší model si majitelia môžu zaplatiť až 18 000 dolárov, v Európe potom 19 000€. Samozrejme je treba brať do úvahy fakt, že 999 dolárov je pre majiteľov takto drahých hodiniek je približne toľko, čo pre vás cena jedného pollitrového piva.

Tí, ktorí si kúpia AppleCare+ pre Apple Watch Edition, dostanú úplne iné benefity než majitelia lacnejších modelov. Kým u nich sa bude dvojročná záruka týkať len hardvérového poškodenia, majitelia 18-karátových Edition dostanú 24/7 podporu a špeciálnu horúcu linku pripravenú pomôcť už so samotným nastavením produktu. Ako bonus potom budú mať až trojročnú záruku.

Majitelia modelov Apple Watch Sport a Apple Watch dostanú možnosť zakúpiť si predĺženú záruku v cenovej relácii 59 a 79 dolárov, pričom v oboch prípadoch ide o dvojročnú záruku. Vo všetkých troch prípadoch sú zastrešované dve hardvérové poškodenia. Nakoniec je však treba zdôrazniť, že predĺžená dvojročná záruka sa týka len USA, kde je bežným spotrebiteľom poskytovaná len ročná záruka. Majitelia v Európskej únii majú zákonnú dvojročnú záruku.

9to5mac tiež zistil, že opravy hodiniek Apple Watch nebudú prebiehať v Genius Barocch, ale bude prebiehať v samostatnom stredisku, kam Apple pošle vaše hodinky na opravu. Je však možné, že proces opravy bude zdĺhavý len zo začiatku a postupom času budú opravy prebiehať v samotných obchodoch, ako je to v prípade iPhonov a iPadov. Ak však dôjde k poškodeniu, kedy je treba vymeniť kus za kus, potom vám ho vymenia priamo v Genius Bare.

Apple Watch Edition AppleCare+

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.