Zavřít reklamu

iPhone 6sAnalytik Ming-Chi Kuo, ktorý predpovedal množstvo nových produktov spoločnosti Apple vrátane 12″ MacBooku a iPhone 6 Plus, sa opäť ozýva a tentoraz sa začína sústrediť na tohtoročné modely iPhone. Hneď na úvod vraví, že tohtoročná generácia iPhone môže priniesť toľko zásadných zmien, že sa Apple rozhodne upustiť od doterajšej postupnosti a nový iPhone sa bude volať iPhone 7 a nie iPhone 6s.

Renomovaný analytik vraví, že medzi kľúčové novinky tohtoročného modelu iPhone bude patriť technológia Force Touch. Apple by mal však použiť inú technológiu než tú, ktorú použil v 12″ MacBooku a Apple Watch. Zmena by mala navyše ovplyvniť aj Force Touch senzory použité v produktoch, ktoré Apple hodlá predstaviť budúci rok. To zároveň znamená, že by spoločnosť mohla odísť od svojich súčasných dodávateľov, TPK a GIS. Analytik upresnil, že Force Touch senzor v budúcom modeli iPhone nebude priamo detegovať tlak prstov, namiesto toho bude detegovať oblasť, kde sa prst dotkne obrazovky a usúdi, aký silný tlak je naň vyvíjaný.

Z technologického hľadiska potom existujú dve možnosti, kam Apple umiestni senzor. V prvom prípade umiestni senzor medzi kryt a in-cell displej. V takomto prípade je potrebné zaručiť, aby bol Force Touch senzor priehľadný a nezatienil podsvietenie displeja. V druhom prípade by Apple mohol umiestniť senzor medzi kryt a podsvietenie pre displej, tu však existuje ďalší problém – tým, že sa medzi displejom a senzorom nachádza ďalšia vrstva, bude signál vyvolaný dotykom prstu slabší a iPhone nemusí poskytnúť perfektný užívateľský zážitok. Napriek tomu, že druhá možnosť nie je dokonalá, Apple by mal tento rok použiť práve ju.

Analytik nakoniec poprel tvrdenie, že by sa Apple začal meniť na konkurenčného výrobcu. Tvrdí, že Apple tento rok vydá len dva telefóny, iPhone 7 a iPhone 7 Plus, ale v žiadnom prípade nemáme očakávať predstavenie troch rôzne veľkých modelov. Uvidíme teda, či sa jeho predpoveď splní alebo sa v septembri/září dočkáme predstavenie „Three new iPhones“. Taktiež ostáva záhadou, ako bude vyzerať tohtoročný lineup telefónov. Ak by ponechal v predaji oba dnešné modely, znamenalo by to že na konci roku bude predávať 5 rôznych modelov – iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6 Plus, iPhone 6 a iPhone 5s. Pre porovnanie, doteraz boli v predaji maximálne 3 modely. Analytik tiež očakáva, že v treťom štvrťroku predá Apple 25 až 30 miliónov iPhonov.

iPhone 6 mini
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.