Zavřít reklamu

PeriscopeTwitter predstavil svoju novú livestreamovú službu Periscope, ktorá je postavená na technológiách od rovnomenného livestreamového startupu, ktorý bol už začiatkom roku odkúpený Twitterom. Služba bola pritom vo vývoji už vyše roka. Aplikácia umožní užívateľom livestreamovať videá priamo z iPhonu, no narozdiel od konkurečnej služby Meerkat, umožňuje sledovať živé prenosy od iných užívateľov. Aby ste mohli službu začať využívať, musíte sa v aplikácii prihlásiť pomocou vášho účtu na Twitteri.

Zoznam živých streamov je v aplikácii Periscope organizovaný, nachádza sa priamo na hlavnej stránke aplikácie a užívatelia si môžu pozrieť záznam z livestreamu najneskôr do 24 hodín po jeho skončení. Samozrejme v prípade, že to povolia streameri. Výhodou je podľa zahraničných médií práve táto možnosť sledovať a vyhľadávať aj staršie streamy. No aj keď obe aplikácie pochádzajú z dielne Twitteru, v súčasnosti nie sú pripojené a treba ich spúšťať zvlášť: „Myslíme si, že tieto aplikácie musia byť oddelené. Twitter funguje v reálnom čase a na rovnakom princípe funguje aj Periscope,“ uviedol zakladateľ Periscope Kayvon Beykpour.

Samotná služba potom umožňuje divákom využívať rôzne sociálne funkcie počas sledovania livestreamu. Sem patrí možnosť odosielať srdiečka ako „Like“ pri jednotlivých videách. Tieto sa zároveň objavia všetkým užívateľom v pravom dolnom rohu obrazovky. Posielanie srdiečok moderátorovi má však aj iný význam – čím je ich viac, tým vyššie sa môže livestream dostať v zozname „Najobľúbenejších“ streamov. Beykpour verí, že tento spôsob sa bude páčiť všetkým užívateľom a nebude pôsobiť veľmi „nerdovsky“, takže si ho obľúbia všetky kategórie užívateľov. Bohužiaľ to má aj svoje nevýhody a pokiaľ ide o notifikácie, Periscope ich po vás vrhá kadenciou gulometu na vrtulníku Apache. Presnejšie, skúste si predstaviť že by vám Twitter vyhodil upozornenie vždy, keď niektorá z vami sledovaných osôb zverejní tweet.

Periscope
Periscope

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.