Zavřít reklamu

awsNejnovější bitvy na poli technologických společností se neodehrávají v oblasti hardwaru, ale naopak na poli služeb, právě ty jsou pro získání a udržení zákazníků klíčové. Amazon nyní oznámil, že nabídne nejlevnější neomezený prostor v cloudu a to za pouhých 59,99$ ročně. Uživatelé tak za necelých 1300Kč ročně, tedy 108Kč měsíčně získají neomezený prostor v data centru společnosti Amazon. Druhou možností, kterou mohou zvolit uživatelé, jenž ukládají především fotografie, je platba 11,99$ ročně, za kterou získáte neomezenou kapacitu pro své fotografie a 5GB pro data.

Amazon však nepotěší stávající zákazníky, kteří využívali zdarma dostupných 5GB prostoru. Tento tarif totiž již není v nabídce společnosti a zvolit si tak můžete buď ze zcela neomezeného řešení za 59,99$ nebo z neomezeného řešení pro fotografie + 5GB pro data za 11,99$ ročně. Pokud však v současné době využíváte zdarma dostupných 5GB, nemusíte se bát, že přijdete o svá data. Nově totiž sice nebude možné na uložiště již nic zapisovat, ovšem k datům budete mít i nadále plný přístup. Amazon tak potěšil zejména zákazníky, kteří potřebovali co největší množství místa, těm totiž doposud nabízel maximálně 1TB místa a to za cenu 500$ na rok. Oba nové tarify od Amazonu si můžete vyzkoušet na tři měsíce zcela zdarma přímo zde.

Pro porovnání Apple nabízí zdarma 5GB na svém iCloudu s tím, že na fotografie se však tento limit nevztahuje a jsou neomezené. U Applu si dále můžete platit 20GB měsíčně za 0,99€, 200GB měsíčně za 3,99€, 500GB měsíčně za 9,99€ a nebo 1TB za 19,99€. Jedinou další službou kromě Amazonu, která je v současné době neomezená je OneDrive od Microsoftu, kterou je navíc možné získat v rámci předplatného Office 365 zcela zdarma s neomezenou kapacitou. Bez Office 365 ji pak můžete zaplatit za 69,99$ ročně. Nutno podotknout, že pokud spadáte do ekosystému Microsoftu, jedná se o jedno z nejlepších možných řešení, již jen z toho důvodu, že OneDrive běží na všech platformách včetně Xbox One a za pomoci aplikace můžete přímo z OneDrive streamovat MKV filmy.

Amazon-Cloud-Drive-800x376

Dnes nejčtenější

.