Zavřít reklamu

LsA iPhone 5c
Objevily se první fotografie zadního krytu poslední dobou často zmiňovaného iPhone 6C. Ten by měl mít uhlopříčku displeje 4″, tedy stejně jako iPhone 5, 5C a 5S, a tím by Apple mířil na uživatele, kterým nevyhovuje iPhone 6 kvůli svému velkému displeji a upřednostňují menší uhlopříčku. Fotografie publikoval server Future Supplier. Pravdivost fotografí sice nebyla potvrzena, ale vypadají vcelku reálně a můžeme si všimnout některých zajímavých odlišností.

Na fotografiích níže máme pro srovnání iPhone 5C a vedle zadní kryt doposud nezveřejněného iPhonu 6C. Na první pohled vypadají poměrně stejně a můžeme si všimnout, že Apple pravděpodobně použije i stejné barvy jako u iPhonu 5C. Použije asi i stejnou velikost a pozmění jen pár detailů. Tím prvním je duální blesk, který Apple poprvé přidal do iPhonu 5S. Nyní by ho měl mít i nový iPhone 6C, jelikož výřez na blesk je oválný a větší. Další změny, nyní však oproti iPhonu 6 je, že otvor pro čočku fotoaparátu je stejný jako na iPhonu 5C, to by mělo znamenat, že iPhone 6C by neměl mít vystouplou čočku jako to mají současné modely. Otvor pro objektiv se zdá být v jedné rovině se zbytkem krytu.

iphone-6c-rear-housing-1

Ke změnám dojde i na spodní části telefonu. Mřížky pro reproduktor a mikrofon jsou navrženy podobně, jako tomu bylo na naposledy na iPhonu 5S. Nový iPhone 6C by měl získat více otvorů především pro mikrofon, jelikož iPhone 5C měl jen jeden otvor a to mají i současné modely iPhone 6 a 6 Plus. Konkrétně by měl iPhone 6C získat osm otvorů pro reproduktor a šest otvorů pro mikrofon. To však naznačuje, že by měl mít silnější tělo, než současné modely.

iphone-6c-rear-housing-2

V současné době je těžké říci, zda se jedná o skutečné fotografie či nikoliv. Zatímco některé změny se zdají spíše jako krok zpět, konkrétně silnější konstrukce a protáhlý blesk fotoaparátu, tak upravené zvukové mřížky a odstranění vystouplé čočky fotoaparátu se zdají zase spíše jako krok vpřed. Je také možné, že v současné době jde o jeden z návrhů, který Apple zvažuje, ale uvažuje nad více variantami.

*Zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.