Zavřít reklamu

iOS 8 HealthUž jsme si ukázali aplikace pro co nejlepší workout, spánek či pro procvičení mozku. To vše je velmi důležité, ale nic nemá větší dopad na vaše tělo než to, co do něj dáváte. Zdravé stravování je v podstatě základ, o kterého se odvýjí vše další. Můžete makat jak chcete, ale pokud do sebe budete denně ládovat 5 tisíc kalorií a nebudete zdravě jíst, fit prostě nebudete. Proto si dnes ukážeme aplikace, která vám poradí s tím, co byste měli konzumovat a jak se správně stravovat.

1. Calorie Counter

Tou nejlepší položkou je nejspíš Calorie Counter, velmi propracovaná aplikace, která nabízí tunu funkcí v parádním designu. Zadávání jídel je velmi jednoduché, není to otázka ani 5 minut denně. K tomu přidejte oborvskou databázi jídel, ve které si vybere opravdu každý. Aplikace samozřejmě spočítá, kolik kalorií jste zkonzumovali, kolik jste do sebe dostali vitamínů či kolik toho ještě můžete sníst. Součástí aplikace jsou i cenné rady, které vám naznačí, co byste měli jíst více a co méně. To ale není všechno, jak už jsem řekl, aplikace je propracovaná a obsahuje nespočet dalších funkcí.

Stáhnutím Calorie Counter tak získáte 350 ukázek kardio cvičení, sleep tracker, který monitoruje váš spánek či možnost importovat vaše oblíbené recepty přímo do aplikace. Pokud jste majitelem nějakého fitness trackeru (Fitbit, Jawbone UP, Garmin atd.) tak zajásejte, jelikož jej můžete k aplikaci připojit a zhodnotit tak vaše data. Calorie Counter je zkrátka to nejlepší, co v daném odvětví můžete objevit. Lidé s pomocí této aplikace shodili neuvěřitelné množství kil a začali jíst zdravěji. Tak neváhejte a stahujte. Bonusem je možnost propojení s aplikací Health od Applu.

calorie counter

2. Kalorické Tabulky

Pokud od aplikace vyžadujete češtinu, stahujte Kalorické Tabulky. Ty se soustředí na méně funkcí než Calorie Counter, dělají to ovšem efektivně a poměrně kvalitně. Aplikace po zadání vašich dat spočítá, jak na tom jste a co byste měli se sebou dělat. K tomu bude také sledovat váš pitný režin, aktuální informace ohledně vaší energetické bilance nebo vývoj tělesné hmotnosti. Na druhou stranu chybí integrace do aplikace Health či propojení s fitness zařízením. I ovládání je občas chaotické, nejde ale o zásadní problém.

kalorické tabulky

3. Hubněte s chutí

Současně nejstahovanější placená aplikace v kategorii Food and Drinks je opravdu povedená. Jde o interaktivní kuchařku, která přichazí v intuitivním designu. Ten je radost používat, zvláště kvůli kvalitním fotografiím. Aplikace se soustředí na doporučený příjem kJ denně, ten mimochodem činí 6000 – 7000 kJ. Proto vám nabízí spoustu receptů, pomocí kterých si můžete vychutnat skvělé a přitom zdravé jídlo. Najdete tu klasické recepty, ale i ty, které zapojí vaší fantazii, vy si tak budete moc obohatit rozměry. Určitě dejte Hubněte s chutí šanci, jelikož jde o dobře hodnocenou a úžasnou záležitost, navíc v češtině.

hubněte s chutí

4. Jamie’s Recipes

Aplikace od známého kuchaře Jamieho Olivera vás vyjde dráž než konkurence, ale dostane se vám receptů přímo z ruky opravdového profesionála. Najdete tu řadu zajímavých receptů pro přípravu zdravých a chutných jídel, a triků, které zlepší vaše kulinářské schopnosti. Aplikace vám zdarma nabídne 15 receptů, které se mění každé pondělí. Pro víc takových si budete muset zakoupit předplatné.

jamie oliver

5. The Photo Cookbook – Quick & Easy

Alternativou k aplikace Hubněte s chutí je Photo Cookbook, která nabídne kvalitní a jednoduchý design, ale hlavně až 240 receptů pro přípravu všelijakých jídel. Ty si ale budete muset zakoupit zvlášť, základní verze obsahuje receptů pouze 80, i to je ale poměrně velká databáze, která vám dodá určitou inspiraci. Součástí jsou samozřejmě fotografie jídel a popis nutrických hodnot.

food

6. Časopis F.O.O.D.

K časopisům na iPadu jsem často skeptický, jelikož vývojáři občas vypustí do světa katastrofální finální produkty. To ale neplatí o časopisu F.O.O.D. od Mladé fronty, ten je totiž zpracovaný špičkově. Pokud tedy chcete o zdravém jídle spíše číst, tento časopis je tu pro vás. Získáte tak kvalitní recepty, tipy a rady ohledně vaření a zdravé stravy.

food

Dnes nejčtenější

.