Zavřít reklamu

Tim-CookTim Cook, současný CEO společnosti Apple, má se svým bohatstvím velké plány. Mazín Fortune totiž zveřejnil článek o Timu Cookovi, kde se kromě jiného zmiňují také o odlišnosti současného výkonného ředitele Applu a toho předchozího, kterým nebyl nikdo jiný, než Steve Jobs. Navíc je v článku uvedeno, že se Tim Cook chystá darovat celé své jmění na charitu. Ovšem nejprve chce zajistit svého, v součastnosti desetiletého, synovce, kterému chce poskytnout dostatek prostředků, aby mohl vystudovat vysokou školu. 

Aktuální hodnota majetku Tima Cooka je $112 milionů dolarů, avšak mohla by být i vyšší a to dokonce až $665 milionů, jelikož na tuto částku má nárok. Cook však chce, aby darování probíhalo v tichosti. Tim Cook však není prvním boháčem, který chce dát značnou část majetku na charitu. K výzvě Billa Gatese a jeho manželky Melindy Gatesový, kteří vyzvali další majetné, aby věnovali polovinu majetku na charitu se přidalo už přes stovku miliardářů včetně zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga.

Otevřený přístup k darování současného výkonného ředitele se liší od toho bývalého. Steve Jobs byl totiž mnohokrát kritizován za to, že nechce nic darovat a veškerý svůj majetek si nechává pro sebe. Jeho manželka, Laurene Powell Jobs, odhalila po smrti Jobse, že rodina darovala desítky milionů dolarů na charitu zcela anonymně více než 20 let.

465698354-630-2

*Zdroj: engadget

Dnes nejčtenější

.