Zavřít reklamu

Apple WatchApple Watch sa začnú predávať už čoskoro, no okrem toho že fanúšikovia dostanú na ruky nový produkt, dočkajú sa tiež úplne nového nákupného zážitku. Apple chce aby bolo všetko top a aj preto sa zamestnanci kamenných obchodov pripravujú na predaj úplne iným spôsobom, než u nového iPhonu alebo iPadu. Po novom to bude fungovať veľmi podobným princípom ako nákup tradičných hodiniek, pričom zamestnanci Apple Storu sa počas nákupu stanú vašimi osobnými módnymi poradcami a pomôžu vám vybrať ten najideálnejší model Apple Watch podľa vašej charakteristiky.

Je preto dôležité, aby sa zamestnanci chovali tak, aby získali dôveru zákazníkov a mohli tak na základe intímnejších faktorov, napríklad na základe povolania, záujmov alebo názorov na módne veci. Aké otázky môžete vlastne očakávať? Apple sa od vás pri nákupe pokúsi zistiť, aký je váš prehľad, zistí koľko viete o funkciách Apple Watch a opýtajú sa vás, čo vás láka na Apple Watch. Podľa toho sa rozhodne, či idete rovno nakupovať alebo či sa stretnete so zamestnancami, ktorí vám o hodinkách povedia viac. Dôležitá je tiež, aby ste mali iPhone 5 alebo novší so systémom iOS 8.2, prípadne vám odporučí aktualizovať iOS alebo si kúpiť nový iPhone. Nakoniec sa vás pokúsi opýtať, čo je vašim motívom pre kúpu hodiniek Apple Watch a zistí o vás viac, aby vám odporučil tie najvhodnejšie.

Apple preto vytvoril cvičenia s ukážkovými osobami, u ktorých máte popis a na výber tri hodinky, z ktorých im máte odporučiť tie, ktoré k nim perfektne pasujú. Nepovedia vám však, že si máte vybrať „tento model“„tento náramok“, skôr vám ho odporučia: „Máte rada zábavu, myslím že ružový remienok by vám pasoval.“ Okrem toho, že sa predavači vyjadria prečo je jeden remienok dobrý a druhý nie, vysvetliť na základe čoho si predchádzajúci zákazníci vyberali svoje modely a všímať si veci a doplnky, ktoré majú na sebe zákazníci oblečení. Dôležitá je tiež spolupráca a preto ak do obchodu príde dvojica, nechajte druhého návštevníka vyjadriť svoj názor voči hodinkám, ktoré si kupujúci skúša. V žiadnom prípade ale nečakajte, že by vám Apple vyberal hodinky na základe ceny. U drvivej väčšiny zákazníkov je pri hodinkách dôležitý najprv estetický zážitok. Zrejme netreba hádať, odkiaľ pochádza nová predajná stratégia.

Apple Watch Training
Apple Watch Training
*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.