Zavřít reklamu

apple watchTajwanské médiá získali od svojich zdrojov nové informácie ohľadom výroby hodiniek Apple Watch. Teraz vravia, že dodávatelia majú problémy s výrobou displejov pre hodinky a Apple preto znížil svoje očakávania o polovicu. Spoločnosť pôvodne očakávala, že vyrobí 2,5 až 3 milióny hodiniek mesačne. Teraz však očakáva, že bude schopná produkovať len 1,25 až 1,5 milióna hodiniek mesačne. Prinajlepšom to znamená, že zvládne vyrobiť maximálne 4,5 milióna kusov Apple Watch za štvrťrok.

Problém spočíva hlavne v prechode na novú technológiu displeja. Hodinky Apple Watch sú totiž prvým zariadením od Apple, ktoré využíva AMOLED displej a nie štandardné LCD displeje. Technológia totiž po rokoch vývoja dospela do fáze, kedy sú dostatočne úsporné, no zároveň disponujú vysokým rozlíšením a vrcholnou presnosťou farieb. Ohromný podiel na vývoji tejto technológie má Samsung, ktorý ho využíva vo svojich zariadeniach a minulý rok predstavil Galaxy Tab S. Tablety, ktoré sme recenzovali na Samsung Magazine, kvalitou displeja skutočne prekonávajú iPad.

Apple sa v snahe ujsť pred Samsungom rozhodol zveriť displeje do rúk LG Display, ktoré však zvláda vyrábať len 30 až 40% displejov. Apple sa totiž rozhodol pre použitie technológie Plastic OLED, ktorá namiesto skla využíva PET, vďaka čomu sú výsledné displeje ľahké a ohybné. Problémom je odlišný spôsob vytvorenia vákua medzi OLED panelom a plastom, keďže PET je veľmi citlivé na vlahu a pri produkcii AMOLED displejov sa väčšinou využívajú práve vákuové pumpy využívajúce vodu. Proces výroby displejov pre Apple Watch je teda oveľa komplikovanejší. Zdroje tiež vravia, že isté problémy s výrobou má aj dodávateľ šasi Quanta Computer, ktorý sa špecializuje najmä na výrobu laptopov a nie na hodinky. Apple preto vyhľadáva ďalších dodávateľov ako napríklad Foxconn.

if-you-buy-the-apple-watch-edition-you-can-use-its-fancy-box-as-a-charger
*Zdroj: Economic Daily News

Dnes nejčtenější

.