Zavřít reklamu

steve-wozniakSteve Wozniak je v komunite Applu pokladaný zrejme za najväčšieho kritika Apple produktov. Steve má teda na technológie svoj názor a mohli sme počuť, že mu napríklad chýba 256GB iPad Air. Médiá samozrejme chceli počuť aj jeho názor na ďalšie novinky a austrálsky magazín Financial Review sa ho opýtal, či si plánuje kupovať hodinky Apple Watch. Woz mu potvrdil, že si skutočne plánuje kúpiť hodinky, ale len Apple Watch Sport. Možno neskôr sa uvidí, či prejde aj na nejaký prémiovejší model.

Woz je totiž fanúšikom technológií a verí, že zlaté Apple Watch Edition nie sú zrovna to, čo by odpovedalo jeho charakteru: „Pokiaľ si kupujete drahé hodinky, šperky, tak si nekupujete inteligentné hodinky s hromadou aplikácií. Napríklad Rolexy, kupujete si ich kvôli prestíži a menu a dávate najavo, kým ste. Takéto hodinky nie sú určené pre inžiniera ako som ja.“ Woz zároveň povedal, že v minulosti skúšal niekoľko hodiniek vrátane Samsung Galaxy Gear, ktoré však skôr či neskôr odložil. Ktovie, či bude používať Apple Watch každý deň, ako nám to sľubuje Apple.

Druhý Steve bol zároveň prekvapený správami, že Apple údajne pracuje na aute. Ako fanúšik automobilového revolucionára – Tesly – povedal, že ak by Apple pracoval na svojom vlastnom aute, rozhodne by to dávalo zmysel: „Je tu až príliš veľké množstvo spoločností ktoré sa hrajú s elektromobilmi a ešte viac sa hrá s autonómnymi autami. Toto je budúcnosť a môže mať ohromný dopad. Existuje tu veľa možností a pre spoločnosti ako je Apple, to predstavuje perfektnú oblasť.“ No ak ide o robotiku, tak Woz nie je veľmi nadšený. Presne tak ako Stephen Hawking či Elon Musk, aj Woz si myslí že počítače jedného dňa predbehnú ľudstvo. Nie je si istý tým, či nás počítače budú pokladať za bohov či za domácich miláčikov, ale verí že nás môže zachrániť Mooreov zákon. Polovodiče majú svoje fyzikálne limity a v roku 2020 už budú mať rozmery atómov. Kvantové počítače, ktoré prevádzajú výpočty na sub-atomickej úrovni, medzitým nijak zásadne nepokročili.

Steve Wozniak
*Zdroj: Financial Review

Dnes nejčtenější

.